Путін записав екстрене звернення до росіян - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін записав екстрене звернення до росіян - що сталося

Путін записав екстрене звернення до росіян - що сталося
Джерело:  online.ua

11 травня голова Кремля Володимир Путін записав нове екстрене відеозвернення до росіян - він в черговий раз підкреслив, що ситуація з поширенням пандемії коронавіруса в країні зараз перебуває під повним контролем, тому влада країни вирішила з 12 травня скасувати в Росії карантин. Путін зазначив, що з 30 березня "режим неробочих днів", як в Росії називають карантин, тривав шість тижнів, і ця екстраординарна міра дозволила загальмувати, уповільнити поширення епідемії в країні, в якій кожен день число хворих збільшується більш ніж на 11 тисяч, а загальне число хворих перевищує 220 тисяч людей, в зв'язку з чим Росії вже займає третє місце по захворюваності на коронавірус в світі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

"Із завтрашнього дня, з 12 травня єдиний період неробочих днів для всієї країни і для всіх галузей економіки завершується. Але не завершується боротьба з епідемією. Її небезпека зберігається, причому навіть на територіях, де ситуація відносно благополучна", - повідомив росіянам Путін про своє рішенні.

На його думку, головною причиною високої смертності в світі стала неготовність і перевантаження систем охорони здоров'я, але в Росії, за словами глави Кремля, "все добре" і в цьому допоміг карантин, за час якого систему охорони здоров'я вдалося привести в повну готовність для надання допомоги людям з важкими ускладненнями.

Також Путін пообіцяв росіянам вдвічі збільшити щомісячну допомогу по догляду за дитиною - з 3375 рублів до 6751 рубля. Крім того, президент запропонував виплачувати по 5 тисяч рублів на одну дитину в сім'ях з дітьми до трьох років. Він гарантував, що гроші виплатять в травні і червні, і навіть заднім числом за квітень. А з 1 червня, за словами Путіна, сім'ї, де є діти з 3 до 15 років включно, зможуть отримати одноразову виплату в розмірі 10 тисяч рублів на кожну дитину.

Росіяни з недовірою сприйняли нові обіцянки Путіна. Вони масово коментують відео з його зверненням в мережі, не приховуючи роздратування.

"Загалом нічого нового, знущання над народом тривають", "Як промова може бути настільки тривалою і безглуздою. Хтось по 3 тисячі отримає, хтось по 5, а хтось взагалі нічого", "Він знову підтвердив, що головне завдання російської держави в тому, щоб зробити людське життя нестерпним "," Ну хоч карантин неоголошений скасував ", Яка нісенітниця, як завжди пил в очі, а поділитися і про допомогу населенню ні слова", "Все це брехня", - коментують екстрене звернення Путіна прості росіяни.

Нагадаємо, в Росії за останню добу коронавірусну інфекцію виявили у 11656 осіб, а загальне число хворих там іже перевищує 221 тисячу чоловік. Найбільше число хворих зростає в Москві, де вже зафіксовано 115909 випадків зараження, в Підмосков'ї, а Санкт-Петербурзі, в Нижегородської і Смоленській областях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін прийняв дивне рішення на тлі складної ситуації із захворюваністю на коронавірус в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?