Росія зіткнулася з великими проблемами - Путін прийняв дивне рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія зіткнулася з великими проблемами - Путін прийняв дивне рішення

Росія зіткнулася з великими проблемами - Путін прийняв дивне рішення
Джерело:  online.ua

Росія зіткнулася з великими проблемами - за останню добу країна вийшла на третє місце в світі по захворюваності на коронавірус, число хворих там вже перевищує 221 тисячу осіб. Але російський глава Володимир Путін, незважаючи на небезпеку ситуації, вирішив кинути всі сили на відновлення економіки країни. Він навіть задумався про часткове скасування карантину, план по якому наказав розробити до завтрашнього дня, 12 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

"К 12 травня підготувати рекомендації по поетапному скасуванню обмежень у регіонах. У документі повинні бути прописані терміни, критерії і послідовність дій по скасуванню з урахуванням регіональних особливостей", - йдеться в наказі Путіна.

Уряду країни Путін наказав представити загальнонаціональний план дій по відновленню економіки до 1 червня. Передбачається, що даний план забезпечить "відновлення зайнятості і доходів населення, зростання економіки і довгострокові структурні зміни в економіці".

Важливо відзначити, що раніше Путін налаштовував росіян на довгий карантин і навіть критикував країни Європи, де передчасно знімають карантинні обмеження.

"Перед нами стоїть моральний вибір. У світі звучить думка, що в першу чергу потрібно думати про економіку і як можна швидше скасувати всі обмеження. Пропонується закон природного відбору, де кожен за себе. У первісні часи старих і хворих кидали заради виживання всього племені, але ми живемо в XXI столітті. Ми вчилися у наших предків абсолютно іншому. З цінностями взаємодопомоги і солідарності Росія живе тисячу років, це опора нашої державності. Для нас зараз головне - це люди, їх життя. Інший вибір для нашого народу неприйнятний", - заявляв Путін в зверненні до росіян кілька днів тому, але тепер раптово змінив свою позицію.

Нагадаємо, в Росії за останню добу коронавірусну інфекцію виявили у 11656 осіб. Найбільше число хворих зростає в Москві, де вже зафіксовано 115909 випадків зараження, в Підмосков'ї, а Санкт-Петербурзі, в Нижегородській і Смоленській областях. У країні, за рішенням влади, введений карантин, який в Кремлі називають "неробочими днями".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіяни в шоці від резонансного призову Путіна, який відзначився черговою заявою про патріотизм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?