Путін заявив про знищення Мінських угод й дав "пораду" Зеленському щодо НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін заявив про знищення Мінських угод й дав "пораду" Зеленському щодо НАТО

Путін заявив про знищення Мінських угод й дав "пораду" Зеленському щодо НАТО
Джерело:  online.ua

22 лютого президент Росії Володимир Путін під час пресконференції після засідання Ради федерації, яка ухвалила дозвіл на використання військ РФ за кордонами країни, заявив, що Мінських домовленостей не існує, а Україні варто відмовитися від НАТО.

Джерело: пресконференція Путіна

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Мінські домовленості більше недійсні, оскільки РФ визнала "ДНР" та "ЛНР" незалежними.

Тепер Мінські угоди... їх немає. Чого ж їх виконувати, якщо ми визнали незалежність цих утворень, - сказв Путін.

При цьому він зазначив, що в тому, що угод більше не існує, винна київська влада.

Зусиллями нинішньої київської влади Мінські домовленості були зведені до нуля, вони були вбиті задовго до визнання Росією "ДНР" і "ЛНР", — заявив він.

Він звинуватив Україну у тому, що вона домовленостей не виконувала.

І перші особи (України) про це вже публічно заявили. Що ж далі чекати? Чекати на продовження знущань над людьми, цього геноциду майже 4 млн людей, які живуть на цих територіях? Але це справді просто неможливо. Ви самі бачите, що відбувається. Як можна це далі терпіти? – сказав Путін.

Путін висунув Україні вимогу щодо нейтралітету

Також глава Кремля порадив Україні відмовитися від бажання вступити до НАТО.

Якби київська влада сама відмовилася від вступу до НАТО і дотримувалася б нейтралітету — це було б найкраще вирішення питання, – заявив Путін.

Путін заявив, що в РФ почули заяви України про ядерні амбіції. Він коментував слова президента України Володимира Зеленського під час Мюнхенської безпекової конференції.

Ми так розуміємо, що ці слова були звернені насамперед до нас і хочу сказати, що ми їх почули, - сказав Путін.

Окрім того, він заявив, що поява тактичної ядерної зброї в Україні означає стратегічну загрозу для Росії.

Москва буде у зоні ураження. Для нас це стратегічна загроза, і ми це так і сприйняли. І ми, звичайно, найсерйознішим чином повинні і будемо до цього ставитись, - сказав Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?