Путін зайняв сторону Шойгу у конфлікті з Пригожиним — The Washington Post
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зайняв сторону Шойгу у конфлікті з Пригожиним — The Washington Post

Путін зайняв сторону Шойгу у конфлікті з Пригожиним — The Washington Post
Джерело:  online.ua

В Міноборони РФ планували дискредитацію ватажка терористичної ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. 

Джерело: The Washington Post

Путін виступив на стороні Шойгу проти Пригожина 

Журналісти видання посилаються на оприлюднені в Інтернеті секретні документи Міноборони США, відповідно до яких, після різкої критики з боку Пригожина у бік Міноборони РФ, керівництво російського військового відомства на чолі із Сергієм Шойгу почало втілювати у життя план дискредитаційної інформаційної кампанії проти ватажка ПВК "Вагнера".

В Міноборони РФ не хотіли відкрито виступати проти Пригожина і планували знайти рівних статусу керівника ПВК "Вагнера" союзників для реалізації цього плану.

Автори матеріалу зазначають, що Пригожин намагався вмовити Путіна продовжити вербування в'язнів до лав ПВК "Вагнера", а також навчати нещодавно мобілізованих і сприяти вербуванню іноземних бойовиків, особливо афганців.

У злитих документах йдеться, що Путін велів Пригожину самому вирішувати ці питання з міноборони, фактично ставши на бік своїх генералів.

Як Путін використовує Шойгу і Пригожина у власних політичних іграх

Автори матеріалу дійшли висновків, що у Кремлі навмисно дозволяли Пригожину виступати із критикою чиновників, оскільки це збігалось зі стратегією Путіна щодо поділу політичної території та поля битви в Україні на окремі групи, що змагаються, щоб жодна з них не стала занадто могутньою.

У секретних документах немає відповіді на запитання, отримували ПВК "Вагнер" боєприпаси чи ні, про що останні місяці скаржиться Пригожин.

У документі зазначалося, що інформація отримана шляхом перехоплення або прослуховування повідомлень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?