Путін зазнає провалу в Україні — Держдеп США
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зазнає провалу в Україні — Держдеп США

Путін зазнає провалу в Україні — Держдеп США
Джерело:  online.ua

Заступниця очільника Державного департаменту США Венді Шерман звернула увагу міжнародної спільноти на те, що очільник Кремля Володимир Путін зазнає стратегічного провалу в результаті свого вторгнення в Україну.

Джерело:  Reuters

У Держдепі заявили про провал Путіна в Україні

Те, чого ми прагнемо, - це стратегічний провал Володимира Путіна та Кремля. І я вважаю, що це вже відбувається, хоч би що трапилося… Україна виживе, - наголосила американська дипломатка.

Венді Шерман нагадала про економічні санкції та експортний контроль, які були введені офіційним Вашингтоном, Євросоюзом, Великою Британією, Японією та іншими союзниками після вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Путіну загрожує стратегічний провал через санкції, які були введені, через їхні довгострокові наслідки, - додала представниця Держдепу.

За її словами, санкції та експортний контроль щодо Росії матимуть "довгий хвіст". Вона продовжує плекати надію, що влада КНР візьме до уваги єдність Заходу.

У нас є сотні американських компаній, які буквально пішли з Росії, і вони не повертаються. Тож хвіст тут дуже довгий. Буде стратегічний провал. Путін став вигнанцем у світі, - наголосила дипломатка.

Шерман звернула увагу на те, що якщо Брюссель ухвалить рішення ввести санкції проти Росії щодо нафти та газу, США будуть прагнути уникнути будь-якого підвищення цін, яке б допомогло фінансовому становищу Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?