Путін зганьбився невдалим запуском балістичної ракети на тлі візиту Байдена до Києва
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін зганьбився невдалим запуском балістичної ракети на тлі візиту Байдена до Києва

Путін зганьбився невдалим запуском балістичної ракети на тлі візиту Байдена до Києва
Джерело:  online.ua

На тлі візиту американського лідера Джо Байдена до Києва Росія провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат", яке, згідно з даними іноземних журналістів, знову виявилося невдалим.

Джерело:  CNN  з посиланням на свої анонімні джерела

Росія здійснила невдалий запуск балістичної ракети "Сармат"

За словами одного з інсайдерів видання, команда російського диктатора Володимира Путіна заздалегідь повідомила адміністрацію Джо Байдена про намір запустити ракети через деконфліктні лінії.

Як стверджує інше анонімне джерело ЗМІ, Білий дім не розглядає цей запуск як ескалацію з боку офіційної Москви.

Випробування міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат", яку на Заході прозвали "Сатана II" і яка здатна нести кілька ядерних боєголовок, схоже, провалилося. Інакше президент РФ Володимир Путін розповів би про нього у своєму зверненні 21 лютого до Федеральних зборів, - наголошує редакція видання.

Що важливо розуміти, ракета "Сармат" має дальність польоту понад 11 тисяч кілометрів і може нести боєголовку вагою 100 тонн.

Що важливо знати про візит Байдена до Києва

Вранці 20 лютого до Києва неочікувано для всіх прибув з візитом американський лідер Джозеф Байден. Це не просто перший візит американського президента в Україну за останні 15 років, це візит очільника Білого дому до країни, яке перебуває у стані війни й щоденно обстрілюється російськими ракетами.

Цього ж дня президент США оголосив, що його команда надає Києву великий пакет військової допомоги у розмірі 500 млн доларів.

Згідно з даними Пентагона, туди увійде величезна кількість боєприпасів, нові БМП M2 Bradley і РСЗВ HIMARS, 155-мм артилерія та артилерійські радари, засоби ППО, ПТРК Javelin і багато іншого.

Після візиту в Україну Байден одразу вирушив до Польщі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?