Путін змінює конституцію: стало відомо про нові правки
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін змінює конституцію: стало відомо про нові правки

Путін змінює конституцію: стало відомо про нові правки
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін запропонував нові зміни до конституції, яка обмежить можливості потенційних кандидатів у державні лідери. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

Згідно з законопроєктом "Про поправки до конституції РФ", президентом не зможе стати особа, яка вже обіймала цю посаду двічі за життя. Окрім того, балотуватися не зможе людина з іноземним громадянством у минулому, або ж з посвідкою на проживання за кордоном. Винятком у цій ситуації стануть жителі окупованого з 2014 року Криму.

Нові правки в основний закон дозволять російській владі ігнорувати положення міжнародних договорів. Навіть виходити з таких угод не буде потрібно.

Відзначається, що Москва зможе не виконувати норми документів завдяки конституційному суду. Йому необхідно буде визнати неконституційним тлумачення договорів.

Зараз у конституції говориться, що президентом РФ можна стати лише два рази поспіль, після чого необхідна бути "перерва". Таким чином сам Путін здобув четвертий президентський термін 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, на вівторок, 21 січня, було призначено незаплановане засідання Державної думи через проєкт Путіна щодо конституції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?