Путін знову обвів Трампа навколо пальця - Росія виставила рахунок США за гуманітарну допомогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін знову обвів Трампа навколо пальця - Росія виставила рахунок США за гуманітарну допомогу

Путін знову обвів Трампа навколо пальця - Росія виставила рахунок США за гуманітарну допомогу
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін знову обвів американського лідера Дональда Трампа навколо пальця. Глава Кремля вирішив показати своє справжнє обличчя і цілі, які він переслідував під виглядом гуманітарної допомоги, яку "роздавав" країнам Заходу для боротьби з коронавірусом. Як виявилося, гумдомога платна. Москва вже виставила рахунок Вашингтону на суму 660 тисяч доларів за медичне обладнання, засоби захисту та дезінфекції, доставлені 1 квітня спеціальним рейсом в нью-йоркський аеропорт імені Кеннеді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ABC.

За даними Федерального управління США з надзвичайних ситуацій (FEMA), в Нью-Йорк було доставлено 45 апаратів штучної вентиляції легенів, 4 тисячі бойових протигазів М-95, 15 тисяч респіраторів, дезінфікуючі засоби для рук, хірургічні рукавички і медичний одяг. На той момент йшлося про гуманітарну допомогу у вигляді пожертвувань, але тепер Росія виставила рахунок на 659 283 доларів.

Більш того, як стверджує телеканал, значна частина поставленого Росією обладнання виявилася марною з різних причин. Апарати для вентиляції легень не могли бути відразу пущені в справу тому, що вони розраховані на напругу в 220 вольт, протигази М-95, призначені для захисту від хімічної і біологічної атаки, закривають все обличчя і тому непридатні для використання в умовах догляду за пацієнтами в лікарнях.

Нагадаємо, після розмови президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна, російська пропаганда голосно прорекламувала їх домовленості, зокрема російську "гуманітарну допомогу" для США. Але після цього виявилося, що ця допомога з великим неприємним сюрпризом. Справа в тому, що апарати штучної вентиляції легенів, доставлені військовим бортом з Росії в Нью-Йорк, були зроблені підприємством, що входить в "Концерн Радіоелектронні технології", який знаходиться під американськими санкціями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія виставила рахунок Італії за гуманітарну допомогу в боротьбі з коронавірусом. Москва вимагає, щоб Італія зняла санкції з Росії і натиснула на Брюссель, щоб країни ЄС також пом'якшили санкційну політику щодо РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?