Розплата за допомогу - в Росії поставили нахабний ультиматум Італії
Категорія
Політика
Дата публікації

Розплата за допомогу - в Росії поставили нахабний ультиматум Італії

Розплата за допомогу - в Росії поставили нахабний ультиматум Італії
Джерело:  online.ua

Москва нарешті розкрила свої справжні цілі, які ховалися за допомогою країнам Європи, в тому числі Італії, в боротьбі з коронавірусом. У Росії вже виставили рахунок італійській владі - там вимагають, щоб Італія скасувала санкції проти РФ. Про нахабний ультиматум повідомив президент Комісії у закордонних справах Сенату Віто Петрочеллі, якому направив листа із вимогами глави комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький, передає ONLINE.UA з посиланням на Linkiesta.

"Нарешті Москва виставила рахунок після того, як в Італії відправили допомогу (в тому числі і військову) для боротьби з коронавірусом", - йдеться в повідомленні джерела.

У своєму листі, датованому 27 квітня, Слуцький вимагає, щоб Італія натиснула на Брюссель у питанні щодо ослаблення антиросійських санкцій. Зокрема, російський депутат просить свого італійського колегу "повідомити про цей документ італійським сенаторам".

"Західні країни, які називають себе демократичними, наклали різні види санкцій майже на третину населення світу і не планують їх послаблювати навіть під час боротьби з коронавірусом ... Я звертаюся до всіх політиків із закликом відмовитися від деструктивної політики санкцій", - пише Слуцький.

Італійське ЗМІ, яке повідомило про лист Слуцького, зазначає, що таке звернення - свого роду протест Росії проти рішення ООН, яка відмовилася скасовувати санкції через коронавіруса проти РФ. У виданні нагадали, що санкції були введені після початку російської агресії проти України і можуть бути скасовані тільки в тому випадку, коли Росія піде з Донбасу і поверне окупований Крим.

Нагадаємо, російська армія з 22 березня почала в Італії операцію з надання "гуманітарної допомоги" в боротьбі з пандемією коронавіруса. В рамках цієї спецоперації Москва під виглядом "гуманітарної допомоги" стягнула до Італії військову техніку і понад 100 військовослужбовців, що викликало великий резонанс через те, що в одній з країн НАТО вільно висаджуються російські війська, незважаючи на те, що всі розуміють, що криється за справжніми мотивами Кремля, який нібито намагається "допомогти" Італії з пандемією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що провідний аналітик з питань безпеки і оборони Німецького фонду Маршала Сполучених Штатів Брюно Лете попередив Захід про те, що Путін намагається обдурити весь світ під виглядом допомоги, яку він широко пропонує країнам Європи і США в боротьбі з пандемією коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?