Путін знову осоромився через історичну брехню - в Кремлі поспішили виправдатися
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін знову осоромився через історичну брехню - в Кремлі поспішили виправдатися

Путін знову осоромився через історичну брехню - в Кремлі поспішили виправдатися
Джерело:  online.ua

Росія переможе коронавірусну заразу, як колись перемогла печенігів. З такою нахабною брехнею виступив російський глава Володимир Путін під час селекторної наради з російськими чиновниками. У мережі розгорівся неабиякий скандал - росіяни обурені, що Путін намагається тягнути під російську історію, що не попадя. Вони нагадали президенту, що набіги печенігів на Київську Русь припинилися в 1036 році, коли Росії ще не було. Виправдатися за Путіна поспішили в Кремлі. Прессекретар російського лідера Дмитро Пєсков заявив, що Путін добре знає російську історію і з ним складно сперечатися на історичні теми, повідомляє ONLINE.UA.

В ефірі одного з російських телеканалів Пєсков запропонував своє трактування слів Путіна в недавньому виступі про перемогу над половцями і печенігами. Правда, він не зміг пояснити, чому глава Росії кожний раз згадує їх в своїх зверненнях.

"Існує така історична версія, що візантійці домовилися з половцями, яких і ті, і інші атакували, і половці розгромили печенігів, а потім були розчинені в Візантії", - сказав Пєсков, вважаючи, що Путін розраховує, що таке має статися з коронавірусом, коли розроблять вакцину.

Пєсков погодився з тим, що печеніги були великою проблемою для Київської Русі, але вона з нею впоралася. Але він не зміг пояснити, до чого тут Росія і чому про це говорить Путін.

"Чесно вам зізнаюся, що не знаю, як це пояснити. Скажу, що президент дуже добре знає російську історію. Він постійно читає історичні матеріали, з ним дуже важко сперечатися на історичні теми", - спробував виправдатися Пєсков.

У мережі підняли на сміх заяву Пєскова, який намагався заступитися за Путіна. Росіяни обурені, що президент РФ продовжує спотворювати будь-які історичні факти.

"Передайте йому, що печеніги вже пішли. Можна виходити з бункера", "Російській історії 300 років, які печеніги, він просто знає про це і тягне під історію Росії все що не попадя", "Той випадок коли навіть підлеглий не зміг пояснити до чого тут ці два народи"," Якщо Путін добре знає російську історію, тоді він повинен розуміти до чого призведе економічне і політичне гноблення народу, чим він власне і займається в змові c трьома гілками влади","Путін просто ідіот","Це така ж російська історія як і історія Візантії та палеонтології"," Ого, виявляється Путін на ніч казки читає і називає їх історією, і не слухає чужої думки будь-якого історика", - коментують виправдання Пєскова в мережі.

До речі, з приводу чергової брехні Путіна про перемогу Росії над печенігами в мережі з'явилося безліч фотожаб і мемов. Росіяни нагадали Путіну, набіги печенігів на Київську Русь припинилися в 1036 році, коли їх війська були розбиті під Києвом князем Ярославом. Половці ж нападали на Русь з XI до XIII століття. У свою чергу, Російське царство почало так називатися тільки в 1547 році, а Росією - аж в 1654. І навіть князівство Московське почало розвиватися в середині ХІІІ століття. Втім, його ці історичні факти не бентежать.

"Все проходить, і це пройде. Наша країна неодноразово проходила через серйозні випробування: і печеніги її терзали, і половці, - з усім впоралася Росія. Переможемо і цю заразу коронавірусну", - продовжує наполягати на своїй думці Путін в кожному зверненні до народу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єр-міністр Польщі Маттеуш Моравецький, коментуючи скандальну заяву президента РФ про Другу світову війну, звинуватив Путіна в зухвалій брехні. Польський прем'єр переконаний, що Путін завжди нахабно брехав і продовжує брехати, коли Росія потрапляє під міжнародний тиск. Глава Кремля за спотвореною "історичною правдою" приховує великі поразки Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?