Путін зважився на удар у відповідь в справі Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зважився на удар у відповідь в справі Навального

Путін зважився на удар у відповідь в справі Навального
Джерело:  online.ua

Команда російського глави Володимира Путіна почала рішуче діяти в справі щодо отруєння опозиціонера Олексія Наального. Кремль вирішив захищатися і наносити ударипо країнах, які покарали режим Путіна за жахливий злочин жорсткими санкціями. 30 грудня МЗС РФ викликав послиню Великої Британії Дебору Броннерт, якій вручили ноту про розширення санкційного списку британських підданих, яким заборонений в'їзд в Росію. Ці санкції в російському МЗС назвали дзеркальною відповіддю на британські санкції, які були введені Лондоном ще 15 жовтня. У відомстві, підконтрольному Сергію Лаврову, не уточнили, чому офіційна Москва зважилася на відповідь Великій Британії тільки через два місяці. При цьому спікер Кремля Дмитро Пєсков стверджує, що Путін взагалі не б'ється в істериці з приводу Навального, хоча всі дії його команди говорять абсолютно про протилежне. Який удару у відповідь завдав Кремль у справі Навального повідомила прес-служба МЗС РФ, передає ONLINE.UA.

"У відповідь на неконструктивні і недружні дії британської влади, пов'язані з прийняттям у жовтні неприйнятних і необгрунтованих обмежувальних заходів відносно громадян Російської Федерації під приводом їх уявної причетності до інциденту з Олексієм Навальним, російська сторона, ґрунтуючись на принципі взаємності, прийняла рішення про розширення числа громадян Великої Британії, яким закритий в'їзд на територію нашої країни. У нього увійшли ті, хто причетний до нагнітання антиросійської санкційної активності ", - йдеться в заяві МЗС РФ.

Важливо відзначити, що до цього СК РФ порушив кримінальну справу проти Навального за "шахрайство в особливо великому розмірі". Опозиціонера звинувачують в тому, що він нібито витратив на особисті цілі 356 млн рублів з зібраних 588 млн рублів пожертвувань фізичних осіб. Навальний назвав цю кримінальну справу черговим доказом, що за його отруєнням стоїть Путін. Однак Пєсков запевняє, що Путін не має ніякого відношення до цієї справи.

"Ви знаєте, Путін не б'ється в істериці. У нього ця ситуація не викликає ніяких почуттів. Зрозуміло, в установленому порядку про свою роботу СК РФ Путіну доповідають. Але це не означає, звичайно, що про будь-якій справі, яке порушуються стосовно того чи іншого громадянина Російської Федерації, доповідається президенту ", - натякнув Пєсков на те, що Путін навіть не знає про нову справу проти Навального.

Росіяни ж вважають, що нові санкції Росії проти Британії та заяви Пєскова якраз яскраво свідчать про те, що Путін вже б'ється не просто в істериці, а в конвульсіях з приводу Навального. Громадяни РФ висміяли Пєскова за чергову спробу виправдати Путіна.

"А як це називається, якщо справа клепати з повітря. Тільки людина в запалі, істериці може таке сфабрикувати; Як відомо, якщо Кремль щось заперечує, то ... це він підтверджує ..; З усіх фраз Пєскова треба подумки прибирати частку "не", щоб отримати правильний сенс; Це не істерика, це конвульсії !; Путін Всесвітом управляє. Зірки гасить і запалює. А тут ви, зі своїм Навальний. Смішно; Ні дня без скандалу, путінська гопота нездатна вести справи цивілізовано ", - коментують в мережі відповідь Кремля щодо політичного переслідування Навального.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль вперше відповів на публікацію звіту про отруєння і лікування Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?