Кремль вперше відповів на публікацію звіту про отруєння і лікування Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль вперше відповів на публікацію звіту про отруєння і лікування Навального

Кремль вперше відповів на публікацію звіту про отруєння і лікування Навального
Джерело:  online.ua

Скандал, який розгорівся після того, як лідер російської опозиції Олексій Навальний опублікував аудіозапис розмови зі своїм отруйником з ФСБ і публікацією медиками берлінської клініки "Шаріте" звіту про отруєння і лікування політика, набирає обертів. Кремль вирішив проігнорувати публікацію з незаперечними доказами отруєння Навального бойовою отрутою. Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що адміністрація президента РФ Володимира Путіна не читає медицинські журнали. Він продовжив стверджувати, що дані про отруєння Навального відсутні в публічному доступі, а інформацію, яку російська сторона просила офіційно у Німеччині, Москва нібито так і не отримала. Прес-секретар Путіна додав, що російські медики не будуть аналізувати звіт берлінських колег з Шаріте, опублікований в авторитетному медичному виданні The Lancet, так як Кремль "не бачить в цьому сенсу". Це перший коментар, який озвучив Пєсков після появи нових неспростовних доказів того, що Навального дійсно отруїли "Новачком", передає ONLINE.UA.

"Ми медичні видання не читаємо. Це професійне видання, яке читають медики. Ми такими не є", - прокоментував Пєсков публікацію про отруєння і лікування Навального в The Lancet.

Представник Кремля підкреслив, що запитувати у російських медиків конспект і аналіз цієї статті команда Путіна не збирається, так як "в цьому не бачить сенсу". При цьому Пєсков в черговий раз звинуватив владу Німеччини в тому, що Берлін так і не надав офіційні документи, що стосуються отруєння Навального.

Нагадаємо, Путін і його команда продовжують заперечувати свою причетність до отруєння Навального. У Кремлі запевняють, що російські лікарі не виявили в крові опозиціонера ніяких отруйних речовин, натякаючи, що Новачком Навального отруїли в Німеччині. Однак не тільки влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком", але і незалежні лабораторії Франції і Швеції. Меркель не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. Технічний секретаріат Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) також офіційно підтвердив, що Олексія Навального дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Також в ОЗХЗ звернули увагу на те, що проти відомого опозиціонера застосували новий тип "Новачка", який формально не входить в список Конвенції про хімічну зброю, проте все-таки вважається хімічною зброєю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Навальний подзвонив своєму отруйнику з ФСБ. Він зізнався в замаху і розкрив подробиці спецоперації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?