Путін звинуватив США в організації "перевороту" в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін звинуватив США в організації "перевороту" в Україні

Путін звинуватив США в організації "перевороту" в Україні
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін почав стверджувати, що американська влада в 2014 році організувала "переворот" в Україні, який також підтримала Європа.

Джерело:  стаття російського президента в німецькій газеті Die Zeit, оприлюднена на  сайті Кремля

Путін звинувачує США в організації Євромайдану в Україні

"Багато країн поставили перед штучним вибором - бути або з колективним Заходом, або з Росією. Фактично це був ультиматум. До яких наслідків призвела така агресивна політика, ми бачимо на прикладі української трагедії 2014 року. Європа активно підтримала антиконституційний озброєний переворот на Україні. З цього все і почалося. Навіщо потрібно було це робити? Тоді чинний президент Янукович вже погодився з усіма вимогами опозиції. Навіщо США організували переворот, а країни Європи - безвольно його підтримали, спровокувавши розкол в самій Україні і вихід Криму з її складу?", - почав стверджувати Володимир Путін.

Окрім того, очільник Кремля знову назвав НАТО "реліктом холодної війни", який створює напругу між багатьма державами, а от газогони в Європу він вважає "фундаментом конструктивної взаємозалежності".

Як стверджує російський президент, замість мрії про єдиний континент в Європі вирішили зміцнити і розширити НАТО.

Окрім того, диктатор додав, що саме керівництво СРСР дало згоду на членство об'єднаної Німеччини в НАТО. І нагадав, що тоді обіцяли, що "кордони блоку до вас (РФ - ред.) наближатися не будуть".

На переконання Володимира Путіна, наразі вся система європейської безпеки невпинно деградує, зростає напруга і стають реальними ризики нової гонки озброєнь.

Що важливо розуміти, офіційна Москва також нещодавно попередила, що членство України в НАТО буде "червоною лінією" для Росії і що Кремль непокоять розмови про можливе надання Києву Плану дій щодо членства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?