Путіна це влаштовує: Пристайко виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіна це влаштовує: Пристайко виступив з гучною заявою

Путіна це влаштовує: Пристайко виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Вадим Пристайко заявив, що Росія не зацікавлена в зустрічі лідерів чотирьох країн у Нормандському форматі. Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"На сьогоднішній момент я не бачу зацікавленості Росії в зустрічі. Зустріч відкладається далі й далі. Перший раз ми чули про технічну неможливість Путіна приїхати, хоча два лідери запропонували і дата була запропонована французами. Зараз пропонується новий набір дат. Поки що ми не чуємо від Росії готовності зустрітися в цьому форматі саміту", - розповів дипломат.

За словами Пристайко, Путін хотів би продовження ситуації (на Донбасі – ред.), бо вона його влаштовує.

"Ті півтора, може два, мільярди, які він витрачає для того, щоб тримати нас з вами всіх прив’язаними до себе, так, як він робить це в Придністров’ї, Абхазії і Осетії, – це його, мені здається, влаштовує. Що влаштовує наших німецьких і французьких друзів – на превеликий жаль, вони турбуються тим, щоб пошвидше закінчити й відновити business as usual", - пояснив міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в неділю,  6 жовтня, на Майдані Незалежності в Києві пройшло народне віче під гаслом "Зупинимо капітуляцію". Активісти акції вимагали, щоб влада не приймала жодних рішень, які можуть призвести до поразки у війні з Росією. Проти формули Штайнмаєра з аналогічними акціями протесту вийшли жителі багатьох міст України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?