У Києві на Майдані проходить народне віче: що вимагають українці
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві на Майдані проходить народне віче: що вимагають українці

У Києві на Майдані проходить народне віче: що вимагають українці
Джерело:  online.ua

У неділю, 6 жовтня, на Майдані Незалежності в Києві проходить народне віче під гаслом "Зупинимо капітуляцію". Активісти акції вимагають, щоб влада не приймала жодних рішень, які можуть призвести до поразки у війні з Росією. Фото і відео з Майдану публікують в мережі учасники народного віче, передає ONLINE.UA.

Організатори мітингу, які заявили раніше про проведення народного віче через соціальні мережі, вказали, що це "громадська акція" і закликали не використовувати подію для партійних інтересів. Учасники акції виступають проти прийняття будь-яких рішень, який приведуть до капітуляції України перед Росією. Зокрема, вони виступають проти формули Штайнмаєра та особливого статусу для Донбасу.

У заході беруть участь кілька тисяч українців. Вони не використовують партійної символіки, а в руках мітингувальники тримають українські прапори, а також плакати "Ні капітуляції".

Нагадаємо, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна узгодила формулу Штайнмаєра, яка передбачає розведення сил на Донбасі, проведення виборів в ОРДЛО і надання особливого статусу окупованим територіям. Після цього в країні спалахнули акції протесту, учасники яких розглядають даний документ, як капітуляцію перед РФ.

Пізніше Зеленський записав відеозвернення до українців, в якому пояснив позицію Києва по формулі Штайнмаєра. Він запевнив, що ніхто не збирається здавати інтереси України і пояснив, як будуть реалізовуватися положення цієї формули.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутати Хмельницької облради прийняли звернення до президента України Володимиру Зеленському та Верховній Раді, в якому вимагають не допустити реалізацію формули Штайнмаєра. З аналогічним протестом також виступили Львівська обласна рада та Івано-Франківська обласна рада, а також Сумській і Кропивницький міськради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?