Путіна засмутили щодо обміну Криму на Донбас
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіна засмутили щодо обміну Криму на Донбас

Путіна засмутили щодо обміну Криму на Донбас
Джерело:  online.ua

Сценарій звільнення Донбасу в обмін на визнання анексованого Криму російським неможливий.
Таку думку в блозі на ONLINE.UA висловив політтехнолог Олексій Голобуцький.
"Ймовірно часткове і точкове ослаблення окремих санкцій з боку деяких європейських країн. Однак це компенсується і навіть перекриється посиленням санкцій (точніше, введенням додаткових) з боку, як мінімум, США: окремо за Сирію і за втручання у вибори", - вважає Голобуцький.
Читайте також: Про Донбас і Крим: український олігарх виступив з гучною заявою в західному ЗМІ

"І не варто забувати про чудовий Закон 5094 "Про підтрімку стабільності и демократії в Україні": він забороняє знімати санкції, поки президент США не надасть Конгресу докази (!) відновлення українського суверенітету над півостровом Крим. Тобто версії, що озвучуються кремлівським пулом, про підготовку "розміну Криму на Донбас" неможливі мінімум найближчі 5 років з правової точки зору", - продовжив політтехнолог.
"Так, той же Exxon Mobil незадоволений, оскільки не зможе продовжувати розробки російського арктичного шельфу. Але відповіддю на його скарги про "отримання конкурентами несправедливої ​​переваги" скоріше стануть зусилля Трампа з примусу і цих самих конкурентів до дотримання санкцій. Скасування ж до звільнення Криму не світить. Нагадую, закон прийнятий на 5 років - до 22 вересня 2021. А президентська каденція в США триває 4 роки", - додав він.
Читайте також: Справи у Путіна погані: з'явився новий яскравий відгук на скандальну статтю Пінчуука
"Дональду Трампу 70 років - тобто, при будь-яких раптових симпатіях до Путіна він просто не встигне підписати скасування санкцій. Зате цілком встигне докласти максимум зусиль до розвалу РФ як конкурента на світовому ринку - і це набагато більше відповідає поведінці та способу думок Трампа-мільярдера, ніж відмова використовувати проблеми, що з'явилися у конкурента", - резюмував Олексій Голобуцький.
Повний текст блогу читайте на ONLINE.UA: Трамп ударит по России, а у Путина не выйдет поменять Донбасс на Крым: прогноз-2017.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?