Путінські війська зважилися на нову цинічну витівку - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінські війська зважилися на нову цинічну витівку - що сталося

Путінські війська зважилися на нову цинічну витівку - що сталося
Джерело:  online.ua

Повітряне командування НАТО виступило з новим звинуваченням проти Росії. Представники його зафіксували порушення кордону Альянсу, яке здійснив російський винищувач Су-27. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу блоку.

За офіційними даними, інцидент стався 28 серпня, однак про нього попередили лише напередодні.

Винищувач російських сил, які базувалися в Калінінграді, вирушив для супроводження американського бомбардувальника B52, який був учасником маневрів Allied Sky. Під час руху пілот-росіянин "значно порушив кордон" Данії неподалік від острова Борнхольм.

Данські повітряні сили миттєво відреагували на події, вони вирушили на перехоплення порушника. Утім, російський літак повернувся до їхнього прибуття в район інциденту. Патруль Данії залишався у повітрі певний час.

Представники НАТО звернули увагу на "новий рівень провокативної поведінки росіян", оскільки такий епізод став першим за кілька останніх років.

"Цей інцидент демонструє неповагу Росії до міжнародних норм і суверенному повітряному просторі союзної країни. Ми як раніше пильні й готові забезпечити цілодобову безпеку повітряного простору НАТО", - цитує пресслужба генерала Джеффа Харрігана, командувача BBC Альянсу.

Водночас Міністерство оборони Росії спростувало всю інформацію про вищезгаданий інцидент. Москва наголошує, політ винищувача пройшов виключно в межах нейтральних вод Балтійського моря.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль знову влаштував міжнародний скандал. На цей раз він виник у Франції, де затримали офіцера, який передавав російським спецслужбам надсекретні документи. Примітно те, що французький військовий проходив військову службу на військовій базі НАТО в Італії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?