Росія влаштувала новий резонансний скандал - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала новий резонансний скандал - перші подробиці

Росія влаштувала новий резонансний скандал - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна знову влаштувала міжнародний скандал. На цей раз він виник у Франції, де затримали офіцера, який передавав російським спецслужбам надсекретні документи. Примітно те, що французький військовий проходив військову службу на військовій базі НАТО в Італії. На даний момент затриманого утримують під вартою у в'язниці Санте на півдні Парижа. У Кремлі поки не відреагували на інцидент, передає ONLINE.UA з посиланням на Europe 1.

Міністерка збройних сил Франції Флоранс Парлі вже підтвердила затримання військового, якого завербували спецслужби РФ. Вона уточнила, що офіцера заарештували співробітники Головного управління внутрішньої безпеки (DGSI) Франції, коли він збирався повернутися в Італію на базу НАТО після закінчення відпустки.

"Ми вжили всіх необхідних заходів обережності. Можу підтвердити, що старший офіцер знаходиться під судовим слідством за передачу (документів. - ред.) або порушення безпеки", - зазначила Парлі, підкресливши, що не може розкрити більш детальні подробиці інциденту через секретність розслідування.

Важливо нагадати, що кілька днів тому в США стався подібний інцидент. Колишнього службовця спецпідрозділу американських сухопутних військових сил заарештували за підозрою в змові з російською розвідкою і передачі їй даних, що стосуються національної оборони. За даними слідства, затриманий передавав інформацію російським спецслужбам з 1996 по 2011 рік. Відомо, що 45-річний американець, якого завербували російські спецслужби, служив у військах хімзахисту США, а потім в спецназі - він розкривав Москві дані про обох видах військ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Австрії російського дипломата зловили на промисловому шпигунстві. Офіційний Відень прийняв рішення вислати російського дипломата з країни до 1 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?