Путінські ЗМІ розсмішили соцмережі новим "кандидатом в президенти України"
Категорія
Політика
Дата публікації

Путінські ЗМІ розсмішили соцмережі новим "кандидатом в президенти України"

Путінські ЗМІ розсмішили соцмережі новим "кандидатом в президенти України"
Джерело:  online.ua

Один з головних рупорів кремлівської пропаганди, сайт РІА Новини, привернув увагу соцмереж завдяки публікації хвалебної статті про українського олігарха Віктора Пінчука.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Матеріал про Пінчука, який закликає до "болючих компромісів" заради миру з Росією, вийшов під заголовком "Новий президент України ще не обраний. Але вже позначений".
Автор статті розхвалює олігарха, називаючи його "помітною фігурою", яка "не заплямована в політичних скандалах", і називає його конкурентом нинішнього глави держави Петра Порошенка.

Читайте також: СБУ зайнялася Пінчуком: Ярош показав фото документу

У той же час прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков запевнив, що бізнесмен Віктор Пінчук не є "прокремлівським кандидатом" в президенти України, передає Лента.ру.


"У нас немає прокремлівських кандидатів. І це українському народу потрібно визначати, хто може, а хто не може бути президентом України", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання журналіста про те, чому в російських ЗМІ так багато згадок про бізнесмена.


Офіційний представник Кремля додав, що не знає, чому російська преса акцентує увагу на фігурі Пінчука.


Стаття на РІА Новини викликала бурхливі обговорення у інтернет-користувачів.


"Росія хоче бачити Віктора Пінчука наступним президентом України. Ось вам і "болючі компроміси" олігарха", - заявив в Facebook журналіст Сергій Руденко.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у впливовому американському журналі The Wall Street Journal була опублікована стаття Віктора Пінчука, в якій він

запропонував владі та громадянам України погодитися на ряд "болючих компромісів" заради завершення конфлікту з Росією

.


Так він запропонував Україні виключити зі своїх цілей членство в Євросоюзі і відмовитися від наміру вступити в НАТО, провести місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу до повного повернення контролю над ними, щоб "продемонструвати свою прихильність мирному об'єднанню".


Пінчук також пропонував не прив'язувати питання окупованого Донбасу до деокупації Криму, а також погодитися на поступове зняття санкцій з Росії.


Ці пропозиції українського олігарха

в

икликали бурхливе обурення громадськості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?