Путіну дісталося від Швейцарії за свавілля в Україні та Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіну дісталося від Швейцарії за свавілля в Україні та Криму

Путіну дісталося від Швейцарії за свавілля в Україні та Криму
Джерело:  online.ua

Ще одна країна не побоялася рішуче піти проти команди російського глави Володимира Путіна та стати на захист України на міжнародній арені. 16 жовтня офіційно стало відомо, що влада Швейцарії ввела потужні санкції проти фізичних осіб і компаній, які пов'язані з будівництвом Керченського мосту. Варто звернути увагу на те, що до такого кроку офіційний Берн вдався після того, як санкції запровадили Європейський Союз та Велика Британія. Це рішення вже оприлюднили на сайті Державного секретаріату економіки країни, передає ONLINE.UA.

"До санкційного списку внесли Александра Ганова, генерального директора "Гранд Сервис Экспресс", яка здійснює залізничне сполучення між Росією і незаконно анексованим Кримом, та Леоніда Риженькіна, заступника генерального директора з інфраструктурних проєктів ТОВ "Стройгазмонтаж", який з 2015 року займався будівництво моста через Керченську протоку", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що під санкційний удар потрапили також "Ленпромтранспроект", "Дирекция по строительству железной дороги Беркакит‐Томмот‐Якутск", "Крымская железная дорога" і "Крымская первая страховая компания".

Як уже згадувалося раніше, ще 1 жовтня влада Європейського Союзу розширила санкції проти учасників будівництва Керченського мосту, внісши у "чорний список" двох фізичних осіб і чотири компанії. В Євросоюзі наголосили, що двох росіян та компанії внесли до "чорного списку" через їх роль в розробці, будівництві або використанні залізничної інфраструктури між РФ та Кримом. Що важливо розуміти, ще 2 роки тому блок офіційно ввів санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Також не можна не згадати про те, що Велика Британія наступного дня, 2жовтня, після аналогічного кроку Європейського Союзу запровадила санкції проти фізичних осіб і компаній, пов'язаних із будівництвом Керченського мосту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада США висунула Володимиру Путіну новий ультиматум щодо України та Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?