Час настав: США висунули Путіну потужний ультиматум щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Час настав: США висунули Путіну потужний ультиматум щодо України

Час настав: США висунули Путіну потужний ультиматум щодо України
Джерело:  Укрінформ

Команда очільника Білого дому Дональда Трампа поставила новий ультиматум людям російського президента Володимира Путіна. Так, 15 жовтня представник офіційного Вашингтону в ОБСЄ Джеймс Гілмор під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні почав вимагати, щоб посіпаки глави Кремля негайно припинили блокувати роботу Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі. Також влада США закликала Москву проявити політичну волю, як це зробила команда українського лідера Володимира Зеленського. Представник Штатів також звернув увагу на те, що що прив'язуючи політичні теми до інших питань офіційна Москва намагається зірвати переговори в рамках ТКГ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Наразі фактом є те, що Росія та її маріонетки блокують усі шляхи прогресу у Тристоронній контактній групі. На тлі збереження спокійної ситуації на Сході України, наразі настав час для Росії відповісти взаємністю на політичну волю, проявлену Україною. Пора Росії припинити свої перешкоджання", — наголосив американський дипломат.

Окрім того, Джеймс Гілмор звернув увагу на те, що спецпредставник Чинного голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Гайді Грау під час минулого засідання засідання Постійної ради ОБСЄ заявила, що прив’язування політичних передумов до непов'язаних з ними тем "є лише способом зірвати переговори Тристоронньої контактної групи".

"Я думаю, що ми всі хотіли б, щоб Росія демонструвала справжні зусилля, спрямовані на конкретні результати, які матимуть реальний позитивний вплив на населення на Сході України", — підкреслив Джеймс Гілмор.

Не можна не згадати про те, що раніше постійний представник офіційного Києва при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк публічно повідомив, що команда Володимира Птуіна у ТКГ продовжує шантажувати Україну, щоб змусити нашу країну піти на поступки Москві. Він також наголосив, що вимоги РФ внести зміни до постанови парламенту про місцеві вибори або проводити так звані "спільні інспекції" для перевірки висновків СММ ОБСЄ тепер вже супроводжуються і постійними спробами заблокувати роботу ТКГ безліччю процедурних питань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського відреагували на нове неочікуване рішення Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?