Росія боїться — у Зеленського пояснили несподіване рішення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія боїться — у Зеленського пояснили несподіване рішення Путіна

Росія боїться — у Зеленського пояснили несподіване рішення Путіна
Джерело:  online.ua

16 жовтня офіційно стало відомо, що команда російського президента Володимира Путіна неочікувано для всіх вирішила відмовитися від консультацій з Нідерландами та Австралією щодо збитого над Донецькою областю літака "Малазійських авіаліній" рейсу MH17. В МЗС РФ почали публічно скаржитися, що "не бачать сенсу" в їх продовженні. У українського лідера Володимира Зеленського миттєво відреагували на це скандальне рішення Кремля. Так, очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба звернув увагу міжнародної спільноти на те, що вихід офіційної Москви з консультацій з Австралією і Нідерландами щодо збитого над Донецькою областю літака "Малазійських авіаліній" рейсу MH17 є свідченням її страху перед правдою. Наголошується, що про це мовилося під час перемовин міністра з його нідерландським колегою Стефом Блоком, передає ONLINE.UA.

Головною темою переговорів міністрів стала взаємодія у притягненні винних за збиття літака в рамках судових процесів в Нідерландах та міжнародних судових інстанціях. Дипломати обговорили вихід РФ із тристоронніх консультацій з Нідерландами та Австралією щодо міжнародно-правової відповідальності за збиття літака.

"Вихід РФ з консультацій щодо МН17 — це промовисте свідчення її страху перед правдою про те, що сталося 17 липня 2014 року у небі над Донбасом", — наголосив очільник МЗС України.

Дмитро Кулеба також нагадав, що офіційний Київ завжди був відкритий до співробітництва та надавав всю необхідну інформацію органам влади Нідерландів у цій справі. Також наголошується, що дипломати домовилися продовжувати співробітництво з метою встановлення справедливості та притягнення винних до відповідальності. Окрім того, Блок позитивно оцінив приєднання нашої країни як третьої сторони до міждержавного позову Нідерландів проти Росії у Європейському суді з прав людини.

Варто нагадати, що у Нідерландах розповіли, що шкодують з приводу рішення Росії відмовитися від консультацій щодо збитого над Донецькою областю літака "Малазійських авіаліній" рейсу MH17.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ще одна країна почала активно готуватися до нападу Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?