Ще одна країна почала активно готуватися до нападу Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна почала активно готуватися до нападу Путіна

Ще одна країна почала активно готуватися до нападу Путіна
Джерело:  online.ua

15 жовтня влада Швеції неочікувано для всіх озвучила пропозицію збільшити оборонний бюджет країни на 40% протягом 2021-2025 років через погіршення рівня безпеки в регіоні. Про це першими заговорили представники лівого уряду держави. Так, очільник Міністерства оборони Швеції Петер Гультквіст звернув увагу на те, що збільшення оборонного бюджету пояснюється тим, що ситуація з політикою безпеки в регіоні "погіршилася з плином часу" як "наслідок дій Росії". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.

"Це найбільше збільшення обороноздатності за останні 70 років. Не можна виключати збройного нападу на Швецію" — наголосив чиновник.

Представники уряду наголошують, що якщо напад відбудеться, то він може початися з нападів на важливі цивільні і військові об'єкти, саботажу і "ліквідації ключових людей". Варто звернути увагу на те, що витрати на оборону Швеції, яка не є членом НАТО, в даний час складають 1,1% від валового внутрішнього продукту.

Наразі поки не повідомляється, коли в шведському парламенті може відбутися голосування за цю пропозицію. За словами Гультквіста, що в разі схвалення Швеція матиме третю армійську бригаду, оснащену артилерією, і декілька місцевих оборонних батальйонів. Крім того, збільшиться кількість призовників.

Не можна також не звернути увагу на те, що ще 3 роки тому Швеція підтримала рішення про створення першого в країні нового військового полку з часів Другої світової війни — підрозділу чисельністю 350 солдатів, що базується на стратегічно важливому острові Готланд в Балтійському морі. Постійний підрозділ було розгорнуто протягом 2018 року в головному місті острова Вісбю.

"Піхотний полк там був розформований в 2005 році. На початку цього року Швеція ввела призов на військову службу як для чоловіків, так і для жінок. Скандинавська країна скасувала обов'язкову військову службу для чоловіків у 2010 році, тому що було достатньо добровольців для задоволення її військових потреб", — йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда французького лідера Еммануеля Макрона наказала екстрено вивести на вулиці країни тисячі поліцейських.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?