Путіну дорікнули, що його люди не сходили з печивом на Майдан
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіну дорікнули, що його люди не сходили з печивом на Майдан

Путіну дорікнули, що його люди не сходили з печивом на Майдан
Джерело:  online.ua

Росія під керівництвом президента РФ Володимира Путіна приречена програти Заходу, який представляє більш перспективну модель в мирному змаганні в економічній, культурній, фінансовій та інформаційній сферах.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.
«Справа в тому, що путінська Росія приречено програє Заходу. На Заході того, що називають "soft power" (м'яка сила, - ONLINE.UA) на порядок більше, ніж у Путіна», - підкреслив він.
Експерт зазначив, що це явище простежується «в економічній, культурній, фінансовій та інформаційній сферах».
«Захід представляє більш цікаву і перспективну модель. У мирному змаганні Росія програє», - переконаний він.
Як приклад Орєшкін згадав «печеньки Нуланд» під час Євромайдану в Києві.
«Наприклад, в Росії традиційні нарікання на те, що Майдан організували американці за рахунок печива Вікторії Нуланд (помічник держсекретаря США по Європі і Євразії 11 грудня 2013 року відвідала Майдан після спроби його розгону силовиками, вона принесла з собою печиво і хліб, що в подальшому широко використовувалося російською пропагандою, - ONLINE.UA). Це поширений міф, але він руйнується одним питанням: а хто заважав заступникам Лаврова або ж самому міністру Лаврову приїхати на Майдан з печивом "Ювілейне" (торгова марка російського печива, - ONLINE.UA) і роздавати його людям, щоб на рівних конкурувати з Нуланд?» - зазначив політолог.
Також він з іронією додав, що «з цікавістю подивився б на реакцію публіки на появу там Сергія Лаврова».
Крім того, експерт підкреслив, що Росія мала безліч переваг перед Заходом в Україні: «спільна історія, розуміння мови, економічні зв'язки».
«Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, колишній глава Адміністрації президента Сергій Іванов і сам Володимир Путін по-різному, але говорили одне й те саме: США вклали 5 млрд в розвиток демократії протягом 20 років, а РФ, як говорив Сергій Іванов, 100 млрд. Путін говорив - 10 млрд на рік», - нагадав Орєшкін.
За його словами, «тут важлива не сума, а те, що, промовляючи це, вони зовсім не думали про питання якості політичного менеджменту».
«Тому що, якщо втрачають клієнта з 300-ми роками історичної лояльності, який ще отримує в рази більше від російських менеджерів, ніж від американських, то таких кремлівських менеджерів можна назвати тільки образливим словом "ефективні", - резюмував експерт.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін потрапив у мишоловку, де безкоштовний сир вже з'їли - російський політолог Орєшкін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?