Путіну нагадали, хто зазвичай душив диктаторів подушкою
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіну нагадали, хто зазвичай душив диктаторів подушкою

Путіну нагадали, хто зазвичай душив диктаторів подушкою
Джерело:  online.ua

Російський драматург, публіцист і блогер Володимир Голишев нагадав президентові РФ Володимирові Путіну уроки історії про те, що диктаторам завжди варто боятися найближчого оточення.
Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Конфлікт між "чекістами" і "ментами" тягнеться мало не з хрущовських часів. Ясна річ, зараз він максимально загострився. Є абсолютно необґрунтований міф, ніби ФСБ РФ - спадкоємець КДБ СРСР, і для Володимира Путіна там рідний дім. Все якраз навпаки. Саме тут, як ні в якому іншому місці, Путіну знають реальну ціну. Вона невисока», - підкреслив Голишев.
За його словами, директором ФСБ Путін був зовсім недовго і «відзначився лише одним - злив секс-компромат на генерального прокурора Скуратова (в 1999 році - ONLINE.UA)».
«Надалі значення ФСБ РФ неухильно знижувалося. В основному за рахунок передачі її повноважень структурам МВС РФ і Слідчого комітету Росії. Зокрема, весь політичний розшук сьогодні перебуває саме в їхньому віданні. Бастрикін (глава Слідчого комітету РФ, - ONLINE.UA) і, особливо, командувач Внутрішніх військ генерал армії Золотов (глава новоствореної Нацгвардії, - ONLINE.UA) - люди найближчого путінського кола», - додав публіцист.
Голишев впевнений, що «подальше зростання їх впливу чекістів не може радувати».
«Ще більший подразник - кадировські силовики, з яких Золотов наразі формує карикатурну "преторіанську гвардію". Рік тому - одразу після вбивства Нємцова - ми вже бачили щось на кшталт "італійського страйку" у виконанні ФСБ РФ, яка до смерті налякала Рамзана Кадирова», - зазначив він.
За словами блогера, «звичайні для такого гучного вбивства слідчі дії стосовно нього виглядали майже як державний переворот».
«На те, щоб якось врегулювати ситуацію, пішли тижні... Потім було дещо чудернацьке в поведінці ФСБ РФ одразу після аварії літака "Когалимавіа" в Єгипті. Був дивний символічний підпал парадних дверей історичної будівлі на Луб'янці, який не міг бути організований без участі ФСО (Федеральної служби охорони РФ, - ONLINE.UA)... Загалом, з-під килима постійно лунає якийсь бурчання, летять клаптики вовни, але для того, щоб скласти повну картину того, що відбувається там, цього недостатньо», - вважає він.
На закінчення Голишев резюмував: «Думаю, ФСБ РФ була і залишається єдиною силовою структурою, якій Путін не довіряє. Саме з цієї причини реальної загрози вона для нього не представляє. Боятися треба тих, хто поруч. Подушкою душить постельничий, отруту в чашу додає виночерпій».
Повний текст і нтерв'ю Володимира Голишева читайте на ONLINE.UA: Путин быстро уйдет с Донбасса, его уже никто не боится

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?