Путіну не потрібен Крим і Донбас: Порошенко несподівано звернувся до української влади
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіну не потрібен Крим і Донбас: Порошенко несподівано звернувся до української влади

Путіну не потрібен Крим і Донбас: Порошенко несподівано звернувся до української влади
Джерело:  online.ua

Росії не потрібні окупований Донбас і Крим, їй потрібна вся Україна, щоб знову відновити "Радянський союз". Саме для цього Москва захопила контроль над частиною українсько-російського кордону. Тому зупинити війну на Донбасі зможуть тільки миротворці ООН, а не формула Штайнмаєра. Таку думку висловив колишній президент України Петро Порошенко в інтерв'ю Euractiv, передає ONLINE.UA.

Порошенко закликає українську владу зробити кроки для встановлення міжнародного контролю за кордоном до початку виборчого процесу на Донбасі за допомогою миротворців ООН. Тільки вони, на думку колишнього президента України, зможуть зупинити проникнення Росії на українську територію.

"Россійська Федерація прагне відновити Радянську імперію в новому форматі, і агресія на Донбасі це лише частина стратегічного плану Володимира Путіна. Саме тому Кремль за всяку ціну намагається залишити за собою контроль частини українсько-російського кордону", - вважає Порошенко.

Тому він переконаний, що відновлення територіальної цілісності України потрібно обговорювати не за допомогою формули Штайнмаєра, так як, за словами Порошенка, це кремлівський сценарій, запропонований Путіним і главою російського МЗС Сергієм Лавровим.

"Давайте від питання формули Штайнмаєра перейдемо до миротворців. Це допоможе наблизити мир на українській землі", - упевнений Порошенко.

Слід зазначити, що Порошенко не вперше виступає за введення миротворців ООН на Донбас і звертається з цього приводу до президента України Володимира Зеленського. Перед нормандським самітом в Парижі він закликав українського лідера не забувати, що що невід'ємним елементом мирного врегулювання на Донбасі залишаються миротворці під керівництвом ООН.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що помічник Зеленського виступив з важливою заявою про вибори в ОРДЛО. Андрій Єрмак допускає, що їх можна буде провести в кінці жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?