Путіну слід триматися подалі - Трамп висунув ультиматум Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіну слід триматися подалі - Трамп висунув ультиматум Росії

Путіну слід триматися подалі - Трамп висунув ультиматум Росії
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп наголосив, що Сполучені Штати будуть уважно стежити за "жахливою" ситуацією в Білорусі, де тривають акції протесту після президентських виборів. Окрім того, в Білому домі наголосили, що Росії слід триматися подалі від ситуації в Білорусі і що Москва "також повинна поважати суверенітет Білорусі та право її народу вільно і справедливо обирати своїх лідерів". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Це жахливо. Це жахлива ситуація, Білорусь. Ми будемо дуже уважно стежити за цим...Величезна кількість мирно протестуючих білорусів ясно показують, що уряд більше не може ігнорувати їхні заклики до демократії. Сьогоднішні висловлювання президента Лукашенка відображають це усвідомлення, хоча поділ влади все ще не вирішує проблеми відсутності вільних і справедливих виборів", - наголосив Дональд Трамп.

Варто звернути увагу, що чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко 17 серпня припустив проведення нових виборів, але тільки після прийняття нової Конституції. Окрім того, він додав, що зараз повторних президентських виборів у країні не буде. Як відомр, напередодні у столиці Білорусі на протести вийшли від 100 до 200 тисяч людей, мітинг вважається, можливо, найбільшим в історії незалежної Білорусі. Білоруські медіа припускають, що на демонстрацію вийшло візуально більше людей, аніж під час страйку 1991 року, коли було 100 тисяч протестувальників. Очільник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС підтримує білорусів, які вимагають проведення справжніх виборів у країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 серпня народний обранець владної партії "Слуга народу" Євгеній Шевченко виступив з новою неочікуваною заявою — він закликав білорусів пробачити Александру Лукашенку його "гріхи та злочини".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?