Путін підписав новий абсурдний закон щодо військових РФ - люди шоковані
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін підписав новий абсурдний закон щодо військових РФ - люди шоковані

Путін підписав новий абсурдний закон щодо військових РФ - люди шоковані
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін продовжує шокувати простих росіян та міжнародну спільноту дивними та неоднозначними рішеннями. Так, стало відомо, що президент РФ підписав указ про те, що військовослужбовці не повинні мати при собі електронні пристрої, які можуть передавати аудіо- та фотоматеріали і відстежувати геолокацію, при виконанні обов'язків військової служби. Окрім того, їм забороняється спілкуватися із представниками медіа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

Варто звернути увагу на те, що використання гаджетів заборонене:

  • під час несення бойового чергування, бойової служби,

  • знаходженні в нарядах,

  • знаходженні на території військової частини,

  • при проходженні військових зборів,

  • якщо військовослужбовець бере участь в бойових діях, збройних конфліктах або "в діяльності з підтримання або відновлення міжнародного миру і безпеки",

  • "виконує завдання з припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Російської Федерації",

  • якщо він бере участь у ліквідації наслідків стихійних лих, аварій і катастроф.

Окрім того, даний закон забороняє військовослужбовцям та громадянам, покликаним на військові збори, надавати представникам ЗМІ або з використанням мережі інтернет поширювати інформацію, що дозволяє визначити їх приналежність або призначення до Збройних Сил РФ, інших військ, військових формувань і органів".

Нове рішення Путіна пояснюється доволі просто - справа в тому, що публікація військовослужбовцями особистих даних в соцмережах неодноразово призводила до витоку. Зокрема, в 2014 році дані на сторінках солдатів у соцмережі "ВКонтакте" дозволили медіа отримати підтвердження присутності російських військових на Донбасі.

В мережі указ Путіна вже встигли розкритикувати.

"Диктатура процвітає; ось чим займається президент, поки люди помирають від коронавірусу; всі розуміють, для чого підписуються подібні укази; 1986 - апгрейд; далі й дихати заборонять; коли цей абсурд закінчиться?", - обурюються люди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 травня очільник ОПУ Андрій Єрмак зробив останнє попередження команді президента РФ Володимира Путіна - усі важливі подробиці можна знайти в нашому новому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?