ПВК "Вагнер" не існує. Путін виступив із новою заявою після зустрічі з Пригожиним
Категорія
Політика
Дата публікації

ПВК "Вагнер" не існує. Путін виступив із новою заявою після зустрічі з Пригожиним

ПВК "Вагнер" не існує. Путін виступив із новою заявою після зустрічі з Пригожиним
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін вперше вирішив прокоментувати зустріч з Групою "Вагнера" та її очільником Володимиром Путіним. Він почав стверджувати, що юридично такої організації (ПВК) не існує.

Джерело: росЗМІ

Путін заявив, що ПВК Вагнер не існує

Ну, так ПВК "Вагнер" не існує! У нас же немає закону про приватні військові організації! Просто не існує! Тобто якщо немає закону, то немає і ПВК. Група є, але юридично не існує! Це окреме питання, пов'язане з реальною легалізацією. Але це питання, яке має обговорюватися в Державній думі, в уряді. Непросте питання, - заявив очільник Кремля.

За словами російського диктатора, під час зустрічі було 35 осіб.

Володимир Путін офіційно підтвердив, що "дав оцінку" діям "вагнерівців" на війні (проти України – ред.) і під час заколоту 24 червня.

Окрім того, президент РФ стверджує, що пропонував бойовикам Пригожина "кілька варіантів працевлаштування", зокрема й під керівництвом їхнього безпосереднього командира з позивним Сивий".

Очільник Кремля запевняє, що більшість "вагнерівців", які були на зустрічі, кивали головами на його пропозиції, однак Пригожин заявив, що його "хлопці не згідні з таким рішенням".

Як уже згадувалося раніше, зустріч Володимира Путіна з власником Групи "Вагнер" Євгеном Пригожиним після заколоту, яка тривала майже 3 години.

Чи воює досі "Вагнер" в Україні

Пентагон офіційно підтвердив, що фіксує припинення активності підрозділів "вагнерівців" на фронті в Україні та підтверджують факт прибуття американських касетних боєприпасів в Україну.

На цьому етапі ми не бачимо, щоб сили "Вагнера" брали якусь значну участь у підтримці бойових операцій в Україні, - повідомив речник Пентагону бригадний генерал Патрик Райдер.

За його словами, ЗСУ уже передали касетні боєприпаси зі США. Чи почали українські воїни вже використовувати їх - поки не повідомляється.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?