ПВК "Вагнера" почала наймати політичних в’язнів із Чечні
Категорія
Світ
Дата публікації

ПВК "Вагнера" почала наймати політичних в’язнів із Чечні

ПВК "Вагнера" почала наймати політичних в’язнів із Чечні
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися українським розвідникам із ГУР Міноборони Ураїни, російська приватна військова компанія "Вагнер" почала рекрутувати в’язнів із виправних закладів чеченської республіки РФ.

Джерело:  ГУР МОУ

ГУР з'ясувало, що "вагнерівці" наймають політичних в’язнів із Чечні

Згіно з даними українських розвідників, більшість із в'язнів була засуджена за політичними мотивами.

Так, ГУР Міноборони вдалося дізнатися, що у колонії-поселенні №3 міста Аргун (Чеченська Республіка РФ), а також у виправній колонії №2 селища Чернокозово (Наурський район Чеченської Республіки РФ), триває процес вербування в’язнів до лав ПВК "Вагнера".

Окрім того, наголошується, що це явище починає набувати масового характеру.

Працівники української розвідки з'ясували, що з обох колоній було "мобілізовано" понад 50 в’язнів, більшість з яких були засуджені за сфабрикованими справами.

Зі співробітниками колоній наразі проводиться робота щодо запобігання витоку інформації, - повідомляє ГУР Міноборони України.

Що важливо знати про ПВК "Вагнера"

ПВК "Вагнера" або Група "Вагнера" — це збройне формування, членами якогоє передусім російські громадяни.

ЧВК створили ще 10 років тому на території РФ з метою участі у збройних конфліктах без залучення регулярних військ. Протягом останнього року "вагнерівців" також почали називати ПВК "Ліга".

Група "Вагнера" бере участь у бойових діях, зокрема, на Донбасі з 2014 року, а також під час повномасштабної війни проти України на стороні армії РФ, у Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, у Судані. Учасники групи підозрюються в численних воєнних злочинах, у злочинах проти людяності.

Засновником ПВК "Вагнер" є поплічник російського диктатора Володимира Путіна — Євген Пригожин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?