"ПВК Вагнера" заборонила набір найманців із окупованих територій України
Категорія
Україна
Дата публікації

"ПВК Вагнера" заборонила набір найманців із окупованих територій України

"ПВК Вагнера" заборонила набір найманців із окупованих територій України
Джерело:  online.ua

На тлі оголошеного в "ПВК Вагнера" набору найманців для служби в Малі, стало відомо, що компанія заборонила прийом заявок на участь від вихідців з окупованих регіонів України. Справа в тому, що в Малі зараз назріває ситуація невизначеності у зв'язку з потенційним виходом миротворців Франції, Німеччини та Естонії. Одночасно з активізацією дипломатичної роботи цих країн, почався набір найманців в ПВК.

Джерело: російська служба ВВС

Такого роду повідомлення можна знайти в пов'язаних з ПВК пабліками в соцмережі "ВКонтакте". В BBC заявляють, що дізналися про це від знайомих їм "вагнерівців".

Набирають у ПВК різних фахівців: від перекладачів з французької та медиків до саперів, мінерів, операторів і механіків безпілотних літальних апаратів. Це повинні бути чоловіки у віці від 23 до 45 років.

Судячи з оголошень, в ПВК припинили приймати вихідців з окупованих територій України. У кожному з оголошень вказується, що заборона стосується вихідців з окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму. Також в ПВК не беруть уродженців Грузії.

Мінімальна зарплата в ПВК починається від 150 тисяч російських рублів (трохи більше 2 тисяч доларів) на місяць, але в 90% випадків вона буває значно вище.

Російська військова структура

Нагадаємо, приватна військова компанія Вагнера була створена в 2013 році в Росії. Ця структура брала участь у військових конфліктах на Донбасі, в Сирії на боці урядових військ Башара Асада, в Судані. Планують відіслати своїх бойовиків в Малі.

Під час українсько-російської війни, "вагнерівці" забезпечували прикриття регулярних російських військ армії в тривалих боях за Луганський аеропорт і Дебальцеве. Також виконували доручення, зокрема ліквідацію ватажків бойовиків, діяльність яких не задовольняла російське керівництво.

Зрив операції із затримання "вагнерівців"

Зазначимо, Bellingcat пояснили зрив операції із затримання "вагнерівців". Він міг бути наслідком допущення тактичної і стратегічної помилки, яка виявилася критичною. Наразі не можна стверджувати, що хтось злив інформацію про проведення операції, наразі таке припущення вважається оціночним, а не об’єктивним. Таку заяву зробив Головний розслідувач міжнародної групи Bellingcat Христо Грозєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?