У Зеленського нарешті прокоментували скандал з вагнерівцями
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті прокоментували скандал з вагнерівцями

У Зеленського нарешті прокоментували скандал з вагнерівцями
Джерело:  Бабель

Очільник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що вважає інформацію про спецоперацію спецслужб щодо вагнерівців повною вигадкою. Окрім того, на його переконання, ця історія спланована проти офіційного Києва та команди українського лідера Володимира Зеленського. Чому про неї пишуть українські журналісти та різноманітні впливові медіп – для глави ОП просто "загадка". Своєю думкою з цього приводу Андрій Єрмак поділився під час інтерв’ю  "Бабелю", передає ONLINE.UA.

"Уже багато разів про це сказав: вся історія з вагнерівцями вигадана від початку до кінця. Наради, про яку писав Бутусов, ніколи не було. Моя версія – це добре спланована операція, спрямована проти нашої країни", – заявив представник Володимира Зеленського.

За словами Андрія Єрмака, він чудово усвідомлює, чому цим займаються спецслужби інших країн.

"Але чому свідомо чи мимоволі до цього були залучені українські журналісти і хтось з українських політиків – питання", – поскаржився глава ОП.

На переконання Андрія Єрмака, операція з поширення дезінформації "точно зовнішня". Він також наголосив, що слідство покаже, чи "був хтось усередині". За його словами, справою займається ДБР, тому українські громадяни в найближчому майбутньому отримають усі відповіді.

Як уже згадувалося раніше, скандал з бойовиками ПВК "Вагнера", яких спочатку затримали в Білорусі, а потім повернули Росії, не вщухає ще з липня 2020 року. Офіційний Київ просив тоді ще легітимного президента Олександра Лукашенка видати їй частину вагнерівців, бо вони воювали на Донбасі на боці окупантів. Однак диктатор все ж вирішив повернути їх Росії.

Згодом відомі українські журналісти Юрій Бутусов та Яніна Соколова опублікували дані про те, що затримання вагнерівців у Білорусі із самого початку було спецоперацією СБУ, яка зірвалася через злив інформації в Офісі Президента. Команда Володимира Зеленського називає це вигадками. Окрім того, ДБР викликало журналістів на допит через оприлюднені ними дані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли Зеленський ухвалить доленосне рішення щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?