Рада досі не розглянула бенефіціарний законопроєкт
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада досі не розглянула бенефіціарний законопроєкт

Рада досі не розглянула бенефіціарний законопроєкт
Джерело:  online.ua

5 жовтня Верховна Рада так і не розглянула проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи (№ 5807). 

Джерело: "Бухгалтер 911"

Депутати проігнорували бенефіціарний законопроєкт

Що важливо розуміти, цим законопроєктом пропонується подовжити термін подання інформації про бенефіціарів, а для підприємств, де засновниками є виняткового фізичні особи, цей обов'язок зовсім скасувати.

Враховуючи те, що народні обранці 5 жовтня розглядали питання про відсторонення спікера ВРУ Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань, застосування скороченої процедури розгляду законопроєкту № 5600 — до проєкту закону про бенефіціарів руки у них не дійшли.

"З тих чи інших причин, багато юридичних осіб ще не подали інформацію про бенефіціарів і дуже розраховували на прийняття сьогодні вищезгаданого законопроєкту. Коли Рада його все ж таки розгляне поки що не відомо", - йдеться в повідомленні.

За словами першого заступника очільника ВРУ Руслана Стефанчука, Погоджувальна рада не встигла затвердити порядок денний на цей пленарний тиждень. Після цього три фракції і групи запропонували негайно зібрати Погоджувальну раду і визначитися з порядком денним. Експерти будуть слідкувати за долею законопроєкту № 5807.

"Якщо цей законопроєкт так і не буде прийнято, у вас залишиться зовсім мало часу на подання інформації про бенефіціарів", - нагадують фахівці.

Нагадаємо, бенефіціар - це фізична особа, яка здійснює вирішальний вплив на діяльність юридичної особи, в тому числі через проміжні ланки контролю і володіння. Про те, хто є бенефіціаром, можна більше дізнатися в Законі України від 06.12.2019 № 361-IX "Про запобігання та протидію легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?