Рада дозволила арештувати Дубневича - подробиці резонансного голосування
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада дозволила арештувати Дубневича - подробиці резонансного голосування

Рада дозволила арештувати Дубневича - подробиці резонансного голосування

Народні депутати Верховної Ради погодилися дозволити притягнути до кримінальної відповідальності свого колегу Ярослава Дубневича. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Відповідне рішення винесено на засіданні у четвер, 31 жовтня. Його підтримали 332 нардепи. Згоду на затримання підозрюваного дали 241. На арешт - 229.

Серед відповідних депутатів - представники "Слуги народу", "Голосу". Зняття недоторканості підтримали також "Батьківщина" і "Євросолідарність". Формально проти виступили фракції "За майбутнє" та "Опозиційна платформа - За життя".

Згідно з заявою генпрокурора Руслана Рябошапки у Раді, слідство має достатньо доказів для обґрунтування причетності Дубневича до злочинів. Його вважають винним в організації корупційної схеми, яка спричинила втрату 93 мільйонів гривень "Укрзалізницею".

Наразі відомо, що нардепа не будуть затримувати прямо у парламенті.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник ГПУ звернувся до Верховної Ради щодо зняття недоторканості з Ярослава Дубневича у середині жовтня. Правоохоронці вважають, що злочинна група заволоділа коштами завдяки зловживанням службовим становищем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?