Рада ЄС затвердила нові персональні санкції проти Росії і Китаю
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ЄС затвердила нові персональні санкції проти Росії і Китаю

Рада ЄС затвердила нові персональні санкції проти Росії і Китаю
Джерело:  online.ua

У понеділок, 22 березня, Рада ЄС затвердила нові персональні санкції проти Росії, Китаю, Еритреї, Північної Кореї, Південного Судану та Лівії. Це новий пакет обмежень, прийнятий по санкційному механізму за порушення прав людини. До чорного списку потрапили 11 осіб. Їх імена опублікують вже сьогодні в офіційному журналі ЄС. Про рішення Ради ЄС повідомив журналіст Рікард Джозвяк в Twitter, передає ONLINE.UA.

"Санкції ЄС щодо прав людини вже прийняті. 11 осіб і 4 суб'єкта з Китаю, Росії, Еритреї, Північної Кореї, Південного Судану та Лівії. Імена будуть опубліковані в офіційному журналі сьогодні ж", - йдеться в повідомленні.

Нові санкції ЄС за порушення прав людини анонсував глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель перед засіданням. Раніше повідомлялося, що в списку будуть двоє росіян, які несуть відповідальність за "чистки геїв" в Чечні. Також в списку китайські чиновники, яких звинуватили в порушенні прав людини стосовно уйгурської мусульманської меншини в Китаї.

Затверджені Радою ЄС нові санкції проти Росії стали продовженням санкцій США, під які потрапили російські урядовці за отруєння опозиціонера Олексія Навального. Серед них: голова ФСВП Олександр Калашников, голова управління адміністрації президента з внутрішньої політики Андрій Ярин, генпрокурор Ігор Краснов, директор ФСБ Олександр Бортніков, заступники міністра оборони Олексій Криворучко і Павло Попов, а також перший заступник керівника адміністрації президента Сергій Кирієнко. Тим, хто потрапив до списку, не можна володіти власністю на території США, а громадянам Сполучених Штатів заборонено здійснювати з ними будь-які угоди.

Важливо відзначити, що в жовтні 2020 року Євросоюз вже вводив персональні санкції щодо росіян в зв'язку з ситуацією з Навальним. Тоді в список потрапили шість високопоставлених чиновників, які причетні до отруєння опозиціонера.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США ввели нові потужні санкції проти Росії за отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?