Рада хоче дозволити держбанкам продавати "погані" кредити
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада хоче дозволити держбанкам продавати "погані" кредити

Рада хоче дозволити держбанкам продавати "погані" кредити

Український парламент може надати право державним банкам продавати непрацюючі кредити на прозорих аукціонах зі знижкою, як це роблять Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та комерційні банки. Про це повідомив нардеп Олексій Мовчан, передає ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

"Я зареєстрував законопроект №2272, який зможе надати керівництву державних банків законний інструмент для продажу активів зі знижкою. Більше того, законопроектом пропонуються зміни в низку інших законів. Усі вони мають на меті захистити кредитора, збільшити надходження від продажу "поганих кредитів", унеможливити корупційні ризики і схеми, через які блокується продаж прав вимог через суди, покращити якість активів, зменшити безнадійну заборгованість у державних банках та повернути резерви, що були сформовані для покриття збитків, до бюджету", - повідомив народний обранець.

За словами Мовчана, "ціна питання — близько 400 млрд грн".

Нардеп зазначив, що частка поганих кредитів в банківській системі залишається досить значною і станом на липень 2019 року становить 51% або 581 млрд грн, з яких 65% або 415 млрд грн припадає на державні Приватбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк.

Нагадаємо, що за даними Державної служби статистики, ціни в Україні знижуються три місяці поспіль. У серпні споживчі ціни знизилися на 0,3%, у червні ціни на продукти харчування та товари широкого вжитку зменшилися на 0,5%, а у липні – на 0,6%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?