Рада направила на оцінку КС законопроєкт про "народовладдя": що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада направила на оцінку КС законопроєкт про "народовладдя": що це означає

Рада направила на оцінку КС законопроєкт про "народовладдя": що це означає

Верховна Рада направила до Конституційного суду законопроєкт, який пропонує надати "народу" право вносити до Верховної Ради нові законодавчі пропозиції, передає ONLINE.UA з посиланням на "УП".

За словами представника президента в Конституційному суді Федіра Веніславського, після його ухвалення народ України, у кількості та у порядку, яка буде визначена законом, зможе ініціювати розгляд у Верховній Раді України того законопроєкту, який він вважатиме за важливий і за потрібний з точки зору ініціювання розгляду парламенту.

"Всі ми тут сьогодні завдяки народу, який прийшов, віддав за нас голоси, щоб ми тут працювали. Тому якщо він нас сюди обрав, то зможе він і гарні законодавчі ініціативи вносити", - заявив спікер Ради Дмитро Разумков.

Варто зазначити, що рішення направити законопроєкт до КС та включити його до порядку денного підтримали 338 депутатів. Проти голосували представники фракції "Європейської солідарності", яка закликала спочатку направити документ на обговорення експертів, та "Голосу", які назвали ініціативу президента скороченням прав депутатів.

У разі схвалення КС, депутати зможуть голосувати безпосередньо за законопроєкт.

Нагадаємо, що ініціатор проєкту №1015 – президент Володимир Зеленський. Глава держави визначив законопроєкт як невідкладний.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський звернувся до депутатів та українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?