Рада нарешті ухвалила довгоочікуване рішення щодо держбюджету-2021
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада нарешті ухвалила довгоочікуване рішення щодо держбюджету-2021

Рада нарешті ухвалила довгоочікуване рішення щодо держбюджету-2021
Джерело:  online.ua

Народні депутати ухвалили важливе рішення щодо проєкту державного бюджету України на 2021 рік. Парламентарі підтримали відповідний документ у першому читанні на пленарному засіданні у четвер, 5 листопада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

За його словами, свій голос на користь проєкту віддали 275 нардепів.

"Дякуємо народним депутатам за державницьку позицію, а бюджетному комітету та Міністерству фінансів за оперативну роботу та аналіз понад 2 тисяч понад правок. Частина з них будуть враховані при підготовці бюджету до другого читання. Розраховуємо на подальшу конструктивну співпрацю з парламентарями. Адже вчасно ухвалений бюджет — це відповідальність перед людьми та перед громадами, які вперше формуватимуть свої місцеві бюджети", - наголосив Шмигаль.

Напередодні він також зауважив, Що запропонований Раді проєкт держбюджету на наступний рік має особливі риси. Наприклад, серед його пріоритетів підвищення мінімальної заробітної плати, фінансування медичної галузі, підтримка бізнесу та різноманітні соціальні виплати.

"На медичну систему плануємо виділити 156 млрд грн, що на 27,5 млрд грн більше, ніж у 2020 році. На освіту піде 174 млрд грн. Це на 34 млрд більше, ніж у 2020 році... У проекті бюджету передбачені 12 млрд грн на підтримку бізнесу через програми кредитування, а також рекордний рівень коштів на соціальні виплати — 324 млрд грн", - пояснив прем'єр.

Підвищення мінімальної зарплати передбачується вже з 1 січня до 6 тисяч гривень, а з 1 липня до 6,5 тисячі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Денис Шмигаль шокував усіх українців, неочікувано заявивши, що через 15 років в нашій країні не буде з чого платити пенсії. Його твердження оперативно спростували, однак у багатьох громадян з’явилися реальні побоювання щодо майбутнього. Експерти стверджують, що можна розраховувати на пенсію навіть за 30 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?