Скасування пенсій в Україні: економіст пояснив, чи потрібно до цього готуватися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скасування пенсій в Україні: економіст пояснив, чи потрібно до цього готуватися

Скасування пенсій в Україні: економіст пояснив, чи потрібно до цього готуватися
Джерело:  24 канал

Нещодавно очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль шокував усіх українців, неочікувано заявивши, що через 15 років в нашій країні не буде з чого платити пенсії. Його твердження оперативно спростували, однак у багатьох громадян з'явилися реальні побоювання щодо майбутнього. Експерти стверджують, що можна розраховувати на пенсію навіть за 30 років. Економіст Олег Пендзин також вирішив заспокоїти українців — на його думку, пенсії в жодному разі не скасують. Однак є інша проблема, про яку влада не воліє говорити, а саме — чи можна буде на ці пенсії гідно прожити старість літнім людям, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

"Абсолютно впевнений, що пенсія у вас буде. Інше питання – якого розміру", – зауважив експрет.

За його словами, важливо розуміти, що на сьогодні у світі є практично у всіх країнах солідарна система. Однак жодна країна цим не обмежується. Олег Пендзин зазначив, що так званий перший рівень пенсійної системи – солідарна, а другий рівень – обов'язкова накопичувальна.

"І практично в усіх країнах зі стабільними економіками серйозний додаток до пенсії для людини дає накопичувальна система", – підкреслив економіст.

Що важливо розуміти, накопичувальна пенсійна система – це коли кожен працівник має індивідуальний пенсійний рахунок, на який або роботодавець, або сам працівник сплачує внески. Варто звернути увагу на те, що пенсія у цьому випадку залежить лише від того, скільки за життя людина накопичила грошей.

Як стверджує експерт, проблема накопичувальних систем є в усіх країнах зі слабкими економіками, оскільки інфляція і знецінення національної грошової одиниці зводить нанівець всі бажання громадян створити якісь накопичувальні фонди.

"У наших сусідів зі сходу були спроби це робити. Закінчувалося це, як правило, банкрутством пенсійних накопичувальних систем", – додав Пендзин.

На переконання економіста, доки в нашій країні не буде стабільної економіки з низьким рівнем інфляції, накопичувальна система, не зможе нормально працювати.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно експерт приголомшив українців новим прогнозом щодо курсу долара в 2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?