Рада несподівано повернула Україну в ПАРЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада несподівано повернула Україну в ПАРЄ

Рада несподівано повернула Україну в ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Український парламент неочікувано для всіх проголосував за постанову про участь української делегації в січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Такою інформацією поділилася очільниця делегації Єлизавета Ясько в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Ми їдемо до Страсбурга, щоб боротися за Україну. Дякую всім, хто підтримав парламентську дипломатію", - написала Ясько.

Варто нагадати, що у червні 2018 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка дозволила російській делегації (яка в 2014 році була позбавлена права голосу в асамблеї через анексію Криму) повернутися в ПАРЄ. На осінній сесії керівництво Ради офіційно не представило в секретаріат ПАРЄ списку нової делегації для затвердження її повноважень - на знак протесту проти повернення делегації РФ в асамблею.

Слід звернути увагу на те, що наразі делегація РФ бере участь в роботі ПАРЄ без будь-яких обмежень. У грудні Венеціанська комісія розглянула прохання регламентного комітету ПАРЄ роз'яснити статус депутатів Держдуми РФ, обраних з урахуванням голосів громадян анексованого Криму. "Венеціанка" наголосила, що ПАРЄ не зобов’язана відмовляти у визнанні повноважень депутатів з держави-члена РЄ, яка анексувала частину іншої держави.

Як відомо, найближча сесія ПАРЄ розпочнеться 27 січня в Страсбурзі.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Парламентська асамблея Ради Європи в січні 2019 року хоче змінити принцип голосування за санкції проти країн-членів Ради Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?