Рада невідкладно звернулася до Європарламенту через Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада невідкладно звернулася до Європарламенту через Крим

Рада невідкладно звернулася до Європарламенту через Крим
Джерело:  online.ua

16 лютого український парламент ухвалив постанову про звернення до Європейського парламенту та інших міжнародних альянсів та об’єднань щодо засудження окупації Росією автономної республіки Крим. Мовиться про постанову №4655, за яку проголосували 314 народних обранців. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Телеграм  Верховної Ради.

Згідно зостанніми даними, парламент направить звернення до Організації Об’єднаних Націй, Європарламенту, ПАРЄ, парламентської асамблеї ОБСЄ, ПА НАТО, ПА ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу щодо засудження окупації Криму, порушень прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях та щодо звільнення політв’язнів – громадян України.

"Основні положення звернення: заклики щодо продовження політики невизнання спроби анексії Криму", - йдеться в повідоменні.

Окрім того, у заяві буде йтися про консолідовану міжнародну взаємодію з метою відновлення територіальної цілісності України, у тому числі у рамках дипломатичної ініціативи "Кримська платформа".

Не можна також не згадати про те, що глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що 15 лютого брав участь у міжнародній конференції, під час якої 52 країни схвалили Декларацію проти застосування свавільних арештів. Український дипломат звернув увагу на те, що цю Декларацію можна вважати додатковим інструментом тиску на РФ та російського диктатора Володимира Путіна.

Також Дмитро Кулеба нагадав міжнародним партнерам офіційного Києва створення Кримської платформи, яка є майданчиком для консолідації міжнародних зусиль з деокупації Криму.

"Міжнародна солідарність відіграла важливу роль у звільненні десятків наших в’язнів з російського полону. Нам потрібно зберігати єдність та голосно заявляти про свавілля, що досі триває. Консолідовані дії та спільний тиск залишаються ключовими чинниками подальшого звільнення незаконно утримуваних українських громадян", — заявив український дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Україна запропонувала НАТО провести спецоперацію над окупованим Кримом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?