Рада підтримала конфіскацію майна росіян і білорусів
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада підтримала конфіскацію майна росіян і білорусів

Рада підтримала конфіскацію майна росіян і білорусів
Джерело:  online.ua

12 травня офіційно стало відомо, що парламент України підтримав конфіскацію майна фізичних та юридичних осіб Російської Федерації та Республіки Білорусь. Варто звернути увагу на те, що перша версія законопроєкту була ветована Володимиром Зеленським Після доопрацювання акту народні обранці повторно його ухвалили.

Джерело: Фейсбук-сторінка  ВРУ

В Україні будуть конфісковувати майно росіян і білорусів

Що важливо розуміти, закон запроваджує новий вид санкції – стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, якими така особа може прямо чи опосередковано розпоряджатися.

Мовиться про тотальне позбавлення майна, а не обмеження права розпоряджатися ним (як класичні санкції). Варто звернути увагу на те, що застосовуватися така сувора міра буде лише в період дії правового режиму воєнного стану і стосуватиметься тих осіб, щодо яких попередньо вже були застосовані санкції у вигляді блокування активів.

Фото — facebook.com

За словами народних обранців, конфісковані активи будуть використовуватися для посилення обороноздатності та відновлення України.

Перевагою є можливість конфісковувати не лише те майно, яке перебуває на території України, а й поза її межами. Це істотно збільшить частку такого майна, хоча потребуватиме значної міжнародної співпраці. Коло суб'єктів, на яких дія закону може поширюватися, дуже широке. Національне агентство з питань запобігання корупції розшукало 11 141 фізичних осіб та 2 976 компаній, які причетні до війни, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?