Рада підтримала нові жорсткі обмеження щодо електронних сигарет
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підтримала нові жорсткі обмеження щодо електронних сигарет

Рада підтримала нові жорсткі обмеження щодо електронних сигарет
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді відбулося голосування щодо законопроєкту №3628, який стосується введення жорстких обмежень на користування електронними сигаретами. Народні депутати підтримали документ у першому читанні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані парламенту.

За оприлюдненими даними, цей законопроєкт перш за все забороняє продавати пристрої та відповідну рідину для її наповнення особами до 18 років. Водночас за продаж винного каратимуть.

Фактично — це вирівнення електронного куріння з тютюновими виробами.

Документ отримав підтримку 272 парламентарів, проти ніхто не голосував — були лише ті, хто не віддав голосу зовсім.

Згідно з текстом проєкту, посилення правил та введення адміністративної відповідальності за продаж продукції неповнолітнім мають ввести з 1 січня 2021 року.

Відомо, що відповідні штрафи зростуть до 400 - 1400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, це дорівнює 6 800 - 23 800 гривням. Сьогоденні правила встановлені на рівні від 100 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, це від 1 700 до 17 000 штрафу.

Слід зауважити, що парламент ухвалив законопроєкт лише на основному рівні, пізніше до нього можуть внести правки, зокрема й стосовно штрафних санкцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, спікер Ради Дмитро Разумков поділився з українцями важливою новиною — він наголосив, що на годині запитань до уряду у Верховній Раді у п’ятницю, 2 жовтня, щодо катастрофи літака з курсантами 25 вересня заслухають віцепрем’єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського. Це рішення було ухвалене під час погоджувальної ради парламенту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?