Рада підтримала потужний пакет допомоги бізнесу на час карантину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада підтримала потужний пакет допомоги бізнесу на час карантину

Рада підтримала потужний пакет допомоги бізнесу на час карантину
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді підтримали пакет допомоги представників бізнесу у важких карантинних умовах. Зокрема, парламент затвердив ініціативу про податкові канікули для першої групи ФОПів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання парламенту у п'ятницю, 4 грудня.

За оприлюдненими даними, також законопроєкт № 4430 передбачує списання податкового боргу або ж відтермінування його виплати. Документ підтримали голосом 305 нардепів в обговоренні за основу, а в цілому - 302.

Згідно з поясненням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, податкові канікули торкнуться 200 тисяч підприємців згаданої категорії. Єдиний податок вони не сплачуватимуть з грудня-2020 до травня-2021.

Якщо податковий борг станом на 1 листопада менш як 3060 гривень, його списують.

Водночас документ вводить відтермінування до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу платниками податків серед фізосіб, якщо той не перевищує 6800 гривень. Йдеться також про самозайнятих осіб.

Окрім того, у Раді підтримали президентський законопроєкт № 4429 на підтримку бізнесу через одноразові виплати робітникам та безпосередньо підприємцям. У ньому говориться "про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Віддали голос за цю ініціативу 297 нардепів у голосуванні за основу та в цілому. Також 301 парламентар підтримав термінове підписання документу спікером Дмитром Разумковим.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд не планує вводити блокування транспорту під час тотального локдауну. Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль наголосив, що транспорт не впливає суттєво на стрімкість поширення інфекції COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?