Рада підтримала законопроєкт проти кнопкодавів: як штрафуватимуть нардепів
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підтримала законопроєкт проти кнопкодавів: як штрафуватимуть нардепів

Рада підтримала законопроєкт проти кнопкодавів: як штрафуватимуть нардепів
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради ухвалили у першому читанні законопроєкт, спрямований проти кнопкодавства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу партії "Слуга народу".

Ініціатива під номером 2148 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України" впроваджує кримінальну відповідальність та жорсткі штрафи.

"Неособисте голосування стане кримінальним правопорушенням. Тепер за це будуть не просто сварити на фракції чи критикувати у ЗМІ – порушником займуться слідчі", - цитує пресслужба заступника спікера Руслана Стефанчука.

Загалом законопроєкт пропонує карати неособисте голосування штрафами. Їхній розмір коливатиметься від 3 до 5 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Досудовим розслідуванням буде займатися Державне бюро розслідувань. Покарання становитиме від 50 до 80 тисяч гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, народні депутати від "Слуги народу" стали першими кнопкодавами у Верховній Раді 9-го скликання. Голосував за іншого посадовця Сергій Литвиненко. Він кнопкодавив замість Олександра Скічка, який був відсутнім у залі засідань на той момент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?