Рада підтримала збільшення відпусток для військових — що зміниться
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада підтримала збільшення відпусток для військових — що зміниться

Рада підтримала збільшення відпусток для військових — що зміниться
Джерело:  online.ua

10 червня парламент України ухвалив законопроєкт щодо збільшення відпусток військовим. Це рішення підтримали 270 депутатів.

Джерело: Ярослав Железняк

Українським військовим збільшать відпустки

Рада підтримала #9378 щодо відпусток військовим. Згідно з ним, військовим надається відпустка 30 днів + 10 днів за сімейними обставинами та з інших поважних причин, - повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

Народний обранець звертає увагу на те, що відпустка може бути надана частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців.

Фото - скриншот

Що важливо також розуміти, ухвалений законопроєкт є частиною законопроекту #9342, що стосувався виплат військовим, однак його розгляд затягується до липня.

До другого читання у основному законопроекті (#9342) була також норма про відпустку курсантів (20 днів літня +10 днів зимова), але цих норм в прийнятому сьогодні #9378 немає, - додав Яросла Железняк.

Депутат Роман Костенко звертає увагу на те, що спочатку під час дії воєнного стану відпустка взагалі не передбачалася.

Це ми вже минулого року прийняли, що командир може надавати 10 діб відпустки. Це необов’язково, може й не надавати. А зараз збільшили до 30-ти, - пояснив народний обранець.

Що передувало ухваленню законопроєкту про відпустки для військових

Ще декілька місяців тому омбудсмен Дмитро Лубінець заявляв, що під час дії воєнного стану військовим можуть надавати частину щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин.

За його словами, кожна з них могла тривати не більше 10 днів.

Окрім того, наголошувалося, що частина щорічної основної відпустки могла бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше ніж 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?