Рада підтримала зняття недоторканості - результати голосування
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підтримала зняття недоторканості - результати голосування

Рада підтримала зняття недоторканості - результати голосування

У Верховній Раді у середу, 18 грудня, відбулося голосування за законопроєкт про зняття недоторканості з народних депутатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Ініціативу підтримали. Голоси "за" віддали 291 нардепи. З них - 223 "слуги народу", 22 представники "ОПЗЖ", 17 представників групи "Довіра", 15 представників групи "За майбутнє", 14 позафракційників.

Традиційно проігнорували голосування у "Батьківщині" та "Євросолідарності". Нардепи від "Голосу" виступили проти.

Законопроєкт забороняє "доручати здійснення досудового розслідування кримінального правопорушення, вчиненого народним депутатом, іншим органам досудового розслідування, крім НАБУ та центрального апарату ДБР відповідно до їх підслідності".

Зняття недоторканості - одна з головних обіцянок презиента Володимира Зеленського на початку політичної боротьби у 2019 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, фракція "Голос" з жовтня публічно критикує законопроєкт "слуг народу". Колеги з політсили Святослава Вакарчука назвали впроваджувану процедуру "контрольованою недоторканістю". Головна вада, на думку представників фракції, можливість переслідування посадовця за ініціативою лише одної людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?