Рада поліпшить життя українців з ОРДЛО - нова ініціатива
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада поліпшить життя українців з ОРДЛО - нова ініціатива

Рада поліпшить життя українців з ОРДЛО - нова ініціатива

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що нардепи можуть прийняти законопроєкт, який спростить можливість отримання українського паспорта для неповнолітніх жителів ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За його словами, над відповідними та дотичними ініціативами займаються кілька парламентських комітетів. Голова Ради сподівається на розгляд документів вже після Нового року.

Спікер виступив на міжнародній конференції "Забезпечення прав дитини в умовах збройного конфлікту". Йому нагадали про легкість отримання "паспорту РФ" в ОРДЛО у порівнянні з українським документом.

"Тому що їх роздають на тій території, на тимчасово непідконтрольній. Їх просто роздають. Для того, щоб отримати український паспорт, треба зробити ряд дій, не завжди логічних, не завжди правильних, не завжди тих, які можна зробити легко. Треба привести свідків. Давайте будемо реалістами: не завжди це можливо. Треба піти до суду. Це все зменшує можливості для отримання паспортів. Не лише паспортів, інших документів, про які так само сьогодні йде мова", - вважає Разумков.

Тому нардепи працюватимуть над спрощенням процедури отримання паспорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд підтримав ініціативу про спрощення процедури перетину лінії розмежування на Донбасі. Зокрема, йдеться про поліпшення можливостей для перевезення товарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?