Рада попередньо підтримала новий законопроєкт про трудові відносини
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада попередньо підтримала новий законопроєкт про трудові відносини

Рада попередньо підтримала новий законопроєкт про трудові відносини
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради на голосуванні підтримали законопроєкт №5388 щодо трудових відносин в Україні - наразі документ ухвалений за основу й буде доповнений після пропозицій.

Джерело: засідання парламенту

За офіційними даними, законопроєкт спрямований на врегулювання процедури укладення трудових договорів та питань випробувального терміну.

У документі говорить про спрощення відповідної процедури, а також проходження випробувального терміну під час прийняття на нову роботу. передбачено оптимізацію порядку надання інформації про умови, що застосовуються до трудового договору, в тому числі про режим роботи, час відпочинку і відпусток; у низці випадків виключити необхідність погодити розрив трудових відносин з профспілкою.

Автори законопроєкту пропонують своїм документом визначити, що працівник і роботодавець можуть передбачити додаткові права, обов'язки, відповідальність сторін, умови матеріального забезпечення та організації праці, умови припинення договору, зокрема й у достроковому форматі.

Також у проєкті говориться про ідею встановлення безстрокового трудового договору, який сторони укладають відповідно на невизначений термін. Також договір може бути з визначеним терміном, але той не має сягати понад 5 років.

Параметри випробувального терміну в законопроєкті також мають певні обмеження. Наприклад його не можна встановити у договорі за наступними параметрами:

  • з особою молодше 18 років;

  • з вагітною жінкою;

  • терміном до 12 місяців;

  • з особою з інвалідністю, спрямованою на роботу відповідно до рекомендацій медико-соціальної експертизи;

  • в інших випадках, передбачених законом.

Резонансні голосування в Раді

Останнього часу парламентарі перш за все були зайняті розглядом законопроєкту про державний бюджет на наступний 2022 рік.

На засіданні Кабміну, що відбулось 15 вересня, визначено пріоритети фінансування. Мова, насамперед йде про охорону здоров’я, освіту, інфраструктуру, цифровізацію, безпеку та оборону. Прогнозований курс гривні до долара у 2022 році становитиме 28,6 грн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?