Держбюджет-2022 розглянуть в Раді — яким сферам нададуть пріоритет
Категорія
Економіка
Дата публікації

Держбюджет-2022 розглянуть в Раді — яким сферам нададуть пріоритет

Держбюджет-2022 розглянуть в Раді — яким сферам нададуть пріоритет
Джерело:  online.ua

На засіданні ВР 21 вересня планують розглянути законопроєкт про державний бюджет на 2022 рік, якому, за словами голови ВР Дмитра Разумкова, буде приділено "багато уваги".

Джерело: пряма трансляція засідання ВР

"Я хотів би віддати належне та подякувати Кабінету міністрів, який вчасно, відповідно до діючого законодавства України, вніс даний законопроєкт на розгляд Верховної ради України. Комітет також опрацьовує проєкт і ми зможемо вчасно розглянути цей важливий законопроєкт", – наголосив Разумков.

Нагадаємо, проєкт Державного бюджету на 2022 рік було затверджено українським урядом минулого тижня. На засіданні Кабміну, що відбулось 15 вересня, визначено пріоритети фінансування. Мова, насамперед йде про охорону здоров'я, освіту, інфраструктуру, цифровізацію, безпеку та оборону. Прогнозований курс гривні до долара у 2022 році становитиме 28,6 грн.

Зазначимо, нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль констатував покращення тенденцій розвитку вітчизняної економіки. Він відзначив перевиконання бюджету і оптимістичні настрої бізнесу. Наводячи статистику, він зазначив, що залишки на єдиному казначейському рахунку виросли у серпні в 6 разів та склали 57,5 млрд грн станом на початок осені. Виконання бюджету відбувається за рахунок відновлення економіки, сприятливої зовнішньої кон’юнктури та більш ефективній роботі податкової та митниці.

Також він заявив, що за даними Національного банку міжнародні резерви України перевищили 30 млрд доларів, що є свідченням макроекономічної стабільності.

Кабмін про бюджет 2021 року

Шмигаль відзначив позитивні тенденції в українській економіці. Глава Кабміну прозвітував про перевиконання бюджету і оптимістичні настрої бізнесу — останні в серпні покращились до найвищого рівня за останні 2 роки.

“Залишки на єдиному казначейському рахунку виросли у серпні в 6 разів та склали 57,5 млрд грн станом на перше вересня. Крім того, до державного бюджету за перші 8 місяців цього року надійшло на 28 млрд грн більше плану та на 106 млрд більше ніж в минулому році. Виконання бюджету відбувається за рахунок відновлення економіки, сприятливої зовнішньої кон’юнктури та більш ефективній роботі податкової та митниці”, — наголосив політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?